Kent u iemand die een lintje verdient?


Bijna iedereen kent wel mensen die zich al geruime tijd belangeloos inzetten voor de samenleving. We zeggen wel eens: "die verdient eigenlijk een lintje".

Deze mensen kunnen wellicht echt in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding, maar zij moeten natuurlijk wel worden voorgedragen. U kunt daar voor zorgen!

Hoe kunt u iemand voordragen?

Als u iemand wilt voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding dan kunt u een voordrachtformulier downloaden. Dit formulier, en overige informatie, is te vinden op www.lintjes.nl (Voordragen -> voorstelformulier). Natuurlijk kunt u hem via onderstaand telefoonnummer ook telefonisch opvragen.

Op het formulier vult u de gegevens van de betreffende persoon en van de voorsteller (uzelf) in en motiveert u uitgebreid het voorstel. Hierbij moeten in ieder geval de effecten worden aangegeven die de verdiensten voor de maatschappij hebben of hadden.

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat de betrokkene niet af weet van dit voorstel.

Voorstellen voor decoratie tijdens de Algemene Gelegenheid 2016 (de Lintjesregen) moeten uiterlijk 16 juli 2015 bij de burgemeester zijn ingediend. Behalve bij de lintjesregen rond de Koningsdag is het ook mogelijk iemand voor te dragen voor een onderscheiding bij een Bijzondere Gelegenheid.
Dit kan bijvoorbeeld bij een afscheidsreceptie of als iemand na jaren een (bestuurs)functie neerlegt. Zo'n aanvraag moet minimaal vijf maanden voor de geplande datum bij de gemeente zijn ingediend.

Als u nog vragen heeft, twijfelt over de haalbaarheid van een voordracht of een voordrachtformulier wilt ontvangen, dan kunt u op woensdag, donderdag of vrijdag telefonisch contact opnemen met Anneke Huizinga via telefoonnummer 0182 - 729 425 of e-mail a.huizinga@krimpenerwaard.nl.