Brieven verstuurd naar PGB-houders


De gemeente heeft brieven verstuurd naar pgb-houders over de hoogte van hun persoonsgebonden budget. Ook staat er algemene informatie in de brief over het indienen van declaraties en over het sluiten van zorgovereenkomsten.

Het indienen van declaraties en het sluiten van zorgovereenkomsten

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft geconstateerd dat nog niet alle pgb-houders een beroep hebben gedaan op het pgb. Via de brief waarin de hoogte van het pgb staat, wordt daarom nogmaals benadrukt dat het belangrijk is dat u:

* zorgovereenkomsten aanlevert bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), en dat u:
* op tijd uw declaraties indient.

Alleen dan kan uw zorgverlener worden betaald door het SVB.

Kijkt u voor meer informatie eerst op de website van de SVB: www.svb.nl. U kunt de SVB ook mailen via pgb@svb.nl of bellen naar (030) 26 48 200.

Verschillende brieven

Er zijn verschillende brieven verstuurd, omdat er verschillende situaties gelden voor pgb-houders. De een krijgt een persoonsgebonden budget vanuit de Wmo voor bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning of heeft overgangsrecht op bijvoorbeeld begeleiding of beschermd wonen, de ander krijgt dat
voor een vorm van jeugdhulp. Afhankelijk van de situatie staat er in de brief ook informatie over het overgangsrecht en wat er gebeurt als uw indicatie afloopt.

Eerder verschenen berichten

* Vertraging bij verwerking zorgovereenkomsten persoonsgebonden budget