Gemeente Bunnik sluit zich aan bij Bleeve: de sociale media die helpt bij energiebesparing!

Datum: 08 mei 2015

Bleeve.nl wordt het online energieloket voor de regio Utrecht

Het is een platform waarmee huiseigenaren snel en gemakkelijk kunnen inschatten wat de beste manier is om hun woning energiezuiniger te maken, alleen of samen met andere huishoudens. Bleeve is een onafhankelijk initiatief dat wordt ondersteund door 15 Utrechtse gemeenten.

U als bewoner centraal

Veel mensen willen hun huis verduurzamen, want een energiezuinigere woning is comfortabeler en maatregelen zijn goed voor het milieu en verdienen zichzelf snel terug. Maar waar te beginnen? Welke maatregel levert het meest op? Welke leverancier kan goed helpen? En hoe verloopt de uitvoering dan? Nu vragen mensen deze dingen aan buren of kennissen. Bleeve brengt deze uitwisseling van kennis online.

Interactie en samen doen

Dit is wat Bleeve anders maakt dan andere sites met informatie over duurzaam wonen en sites over klussen: het is een sociale marktplaats voor energiebesparing. U kunt er niet alleen analyseren waar u het meest energie aan verbruikt, maar u kunt ook uw verbruik vergelijken met mensen in de buurt of in soortgelijke woningen. U kunt aanbieders vergelijken op basis van recensies van andere deelnemers en deze deelnemers vragen stellen. Zo kunt u de ervaringen van anderen lezen. En als de knoop is doorgehakt, kunt u samen met anderen advies en offertes aanvragen en zo bijvoorbeeld profiteren van groepskorting.

Gemakkelijk tijd en geld besparen

Op het startscherm van Bleeve moet u eenmalig een aantal gegevens over uw woonsituatie invullen. Op basis hiervan geeft de site advies over de maatregelen die het best bij uw huis passen. Als u al iets aan uw woning heeft verbouwd, kunt u uw kennis delen met anderen die dat ook overwegen. Ook kan het bedrijf dat geholpen heeft met de maatregelen, een score geven. Zo ontstaat er tevens een totaaloverzicht van alle dingen waar inwoners aan kunnen denken als zij hun huis duurzaam willen verbouwen.

Wethouder Rob Zakee: "Met een platform als Bleeve kan de Bunnikse samenleving zien wat kan en delen wat ze wil op het gebied van energiebesparing. Bleeve is voor het vinden van mensen met dezelfde vragen en wensen en voor het vinden van geschikte partijen en onafhankelijke informatie. Op een manier die bij hen past en die zij zelf bepalen. Dat maakt het treffen van energiebesparende maatregelen aan hun huis leuk, snel en eenvoudig. Daar sta ik voor! "

Bleeve is 1 mei live gegaan en ontwikkelt zich de komende maanden verder.