DELA start nieuw initiatief gericht op doorgeven

DELA start nieuw initiatief gericht op doorgeven

Eindhoven, 8 mei 2015 - Cooeperatie DELA gaat vanaf zondag Nederland inspireren met het gedachtegoed 'Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat'. Hiermee geeft DELA een vervolg aan het veelbekroonde initiatief 'Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan'. DELA faciliteerde Nederland om mooie woorden met elkaar te delen. Het nieuwe initiatief gaat een stap verder. Het past bij de verbreding die DELA in haar dienstverlening de afgelopen jaren heeft aangebracht.

Cooeperatie DELA is groot geworden door het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Vanuit de visie om in het leven van haar leden meer te kunnen betekenen, zijn in de afgelopen jaren aanvullende producten en diensten ontstaan zoals een overlijdensrisico- en spaarverzekering, een notarisservice, en hulp bij voogdij, erven en schenken. De kracht en omvang van de cooeperatie maakt dit mogelijk.

Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat

Gericht op de verbondenheid tussen mensen faciliteerde DELA Nederland met 'Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan' om nu al mooie woorden met elkaar te delen. Met het gedachtegoed 'Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat' wordt hier op voortgeborduurd. Martin Kersbergen, merkstrateeg bij DELA: "De mooie woorden die worden gedeeld gaan vaak over wat je hebt meegekregen van ouders of grootouders. Tradities en levenslessen die je zelf weer doorgeeft aan je eigen kinderen. Of juist niet, omdat het beter kan. Want wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat".

Inspireren en meedoen

De komende maanden wil DELA opnieuw inspireren met documentaires waarin echte mensen, eerlijk en oprecht vertellen over wat zij hun kind willen meegeven in het leven. Daarnaast biedt DELA iedereen de mogelijkheid om mee te doen. De website dela.nl/watjemeegeeft biedt naast inspirerende voorbeelden de mogelijkheid om zelf mooie boodschappen te delen. Kersbergen: "Mooi aan dit initiatief is dat we mensen wederom faciliteren en helpen om anderen te vertellen wat ze hen willen meegeven. Een levensles, een compliment, een blijk van liefde en waardering voor de persoon van wie je houdt."

Doorgeven: nu al nadenken over later

Het nieuwe initiatief gaat een stap verder: 'Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat' gaat niet alleen over het meegeven van mooie woorden, het prikkelt ook om na te denken over later en DELA helpt om nu al zaken te regelen. Kersbergen: "DELA heeft veel kennis en ervaring hoe je zaken bij leven goed kunt regelen voor je dierbaren. Via de website gaan we deze kennis en ervaring delen. Dan gaat het om onze gehele dienstverlening. Van de uitvaartverzekering tot de spaarverzekering. Van adviezen rondom voogdij tot nalatenschap en schenken. En uiteraard om alles wat komt kijken rondom het verzorgen van een uitvaart. Want alles wat wij doen staat in het teken van doorgeven."

Over cooeperatie DELA

Zo'n 170 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 44.000 uitvaarten per jaar en bijna 3,7 miljoen verzekerden maken de cooeperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al meer dan 75 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriering, opvang, nabestaandenzorg en financiele diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van cooeperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland. www.dela.nl.