Fietsen in Colombia

8 mei 2015 - De populariteit van de fiets in Colombia groeit sterk. Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en organisaties.

In februari 2015 heeft de Transitiefaciliteit een factfinding laten uitvoeren naar de kansen die Colombia biedt op het gebied van fietsen. In de grote en middelgrote steden in Colombia is er volop aandacht voor de fiets. En dan niet alleen voor recreatie, maar ook als serieus alternatief in de logistieke keten van het woon-werkverkeer. Op dinsdag 21 april zijn de resultaten van de studie gepresenteerd in een seminar. Daarbij was grote belangstelling vanuit NGO's en het bedrijfsleven.

Met de Transitiefaciliteit ondersteunt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven en kennisinstellingen die zaken willen gaan doen in de transitielanden Colombia en Zuid-Afrika. De faciliteit draagt bij aan de verbetering van het ondernemingsklimaat in deze landen.

RVO.nl en de ZMA Bogota in het kader van urban development follow-up geven aan de factfinding en het seminar. Met een een missie en deelname aan een vakbeurs zullen ze zorgen voor verdere positionering, matchmaking en economische diplomatie voor de fietssector in Colombia.

Heeft u interesse voor de fietssector in Colombia? U kunt het rapport opvragen door een e-mail te sturen naar TF@rvo.nl