RIMOWA dwingt middels rechtszaak verkoopverbod van imitatiekoffers af

KEULEN, Duitsland, May 8, 2015 /PRNewswire/ -- Op 6 maart won kofferproducent RIMOWA een rechtszaak tegen de Aziatische producent Travel Mate en drie andere bedrijven, inzake imitatieproducten. De uitspraak heeft geleid tot stopzetting van de productie en verkoop van negen koffermodellen die het karakteristieke groevenontwerp van RIMOWA imiteerden.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150508/743724-a )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150508/743724-b )

De juridische procedure werd op 17 oktober 2014 gestart toen RIMOWA GmbH voor de rechtbank van Seoel (Seoul Central District Court) een proces aanspande tegen Travel Mate Co., Ltd. en drie andere handelsbedrijven wegens oneerlijke concurrentie en octrooischending. De rechtszaak betrof het onderstaande koffermodel.

Tijdens de gerechtelijke procedure gaf RIMOWA te kennen dat de koffer van Travel Mate, vanwege het zelfde groevenontwerp dat zo kenmerkend is voor RIMOWA, verward zou kunnen worden met de koffers van RIMOWA, ondanks het feit dat het een ander merk betrof (Landor & Hawa).

Op 6 maart 2015 konden de partijen de zaak afsluiten met een gerechtelijke schikking. RIMOWA bereikte daarmee de verplichting voor de andere partijen om onmiddellijk te stoppen met de productie en distributie van het betwiste model en acht andere modellen met een groevenontwerp.

RIMOWA GmbH