Prinses Beatrix opent tentoonstelling VanGogh+Munch in Oslo

20 april 2015

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Sonja van Noorwegen zaterdag 9 mei de tentoonstelling VanGogh+Munch in het Munch Museum in Oslo.

De tentoonstelling VanGogh+Munch is het resultaat van een samenwerking tussen het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Munch Museum in Oslo. Vincent van Gogh (1853-1890) en Edvard Munch (1863-1944) zijn twee kenmerkende en invloedrijke kunstenaars. Beiden maakten zij kunst met een sterke emotionele inhoud uitgedrukt via een persoonlijke en innovatieve stijl. In de kunstwerken staan thema's als troost, lijden, liefde en de cyclus van het leven centraal. De tentoonstelling bevat bekende kunstwerken, zoals Het zieke kind, De Schreeuw, Korenveld met maaier en Sterrennacht boven de Rhone. Deze werken onderstrepen de verwantschap tussen de twee kunstenaars. De tentoonstelling in Oslo is geopend voor publiek tot 6 september 2015.

Vanaf 25 september is in het Van Gogh Museum in Amsterdam de Munch : Van Gogh tentoonstelling te zien waarin meer dan honderd kunstwerken van Munch en Van Gogh zijn samengebracht.

RVD, nr. 100