Ontdek hoe ‘lekker’ het landschap is op Klompenpad het Schutpad

Ontdek hoe ‘lekker’ het landschap is op Klompenpad het Schutpad.

Op 9 mei om 13.30 uur organiseert Landschap Erfgoed Utrecht een wandeling onder leiding van een vrijwillige gids op het Klompenpad Schutpad. Tijdens deze wandeling krijgt u uitleg over de trend van nu: ‘wildplukken’. Wat heeft de natuur aan eetbaars te bieden en hoe maak je dat klaar? Aan het einde van deze excursie is er een kleine proeverij bij de Kaasboerderij Vicariënerf.

Natuurbeleving als dagelijkse kost … simpel en vooral heel leuk. Overal in de vrije natuur zijn eetbare planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen te vinden. Van bramen tot waterkers en van eekhoorntjesbrood tot kastanje. Puur natuur, smaakvol en gezond. Samen met een gids ontdekt u al het eetbare lekkers in het landschap. En welke heerlijke recepten u hiermee kunt bereiden, aangevuld met ingrediënten uit de landwinkel of (biologische) supermarkt. Aan het einde van deze excursie is er een kleine proeverij bij de Kaasboerderij Vicariënerf.

Start: Zuivel- en kaasboerderij Vicariënerf, Leusbroekerweg 17 Leusden

Kosten € 7,50 bij vooraanmelding. incl. mini-proeverij. € 8,50 op de dag zelf indien er nog plaats is. Aanmelden kan via www.landschaperfgoedutrecht.nl

Er is in mei nog een wandeling onder leiding van een gids.

25 mei om 13.30 uur

Wandeling over het Klompenpad Derde Erfpad 6 km.

Start: Boerderij het Derde Erf Birkstraat 125 3768 HE Soest

Kosten €5 bij vooraanmelding. € 6 op de dag zelf als er nog plek is.

Tijdens al deze wandelingen wordt niet het hele Klompenpad gelopen maar een deel van de route. De wandelingen duren 2 tot 2,5 uur. Alle informatie staat op www.landschaperfgoedutrecht.nl. U kunt zich hier ook aanmelden voor de wandelingen.

2015 Jaar van de Klompenpaden

Klompenpaden zijn erg in trek. Dit jaar ontwikkelen Landschap Erfgoed Utrecht en Landschapsbeheer Gelderland maar liefst 30 nieuwe paden. De 1000e kilometer Klompenpad komt daarmee al snel in zicht. In 2015 verschijnt er ook een speciaal boek over de eerste 50 Klompenpaden, is er een expositie over de Klompenpaden en organiseren we gegidste wandelingen. Kortom; 2015 is het Jaar van de Klompenpaden. Houd www.klompenpaden.nl of onze facebookpagina in de gaten voor data van openingen en speciale activiteiten.