Leonie Jansen ontrafelt het ‘oorlogsgeheim’ van haar vader

PERSBERICHT

Hooghalen, 4 mei 2015

‘Geheim’; persoonlijk verhaal in woord, beeld en muziek

Leonie Jansen ontrafelt het ‘oorlogsgeheim’ van haar vader

Op zondag 10 mei staat zangeres, presentatrice en theatermaakster Leoni Jansen op het podium in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ze vertelt over haar vader, die 'fout' was in de Tweede Wereldoorlog. Maar waarom was hij ‘fout’? Wat was zijn geschiedenis? Welke keuzes maakte hij? Al deze vragen zullen beantwoord worden in de theatervoorstelling Geheim; een indrukwekkend en zeer persoonlijk verhaal in woord, beeld en muziek.

De vader van Leoni Jansen heeft haar ooit verteld dat hij fout was in de oorlog, maar veel werd er niet besproken. Nu, zeventien jaar na zijn dood, vertelt Leoni zijn oorlogsverhaal. Ze reisde zijn leven na en haar vader reisde met haar mee. Elke plek waar ze kwam, probeerde ze stukje voor stukje haar vaders geschiedenis te ontrafelen.

Leoni bezocht onder andere Tunesië, waar haar vader vocht in het Afrika Korps; een Duitse legereenheid die opereerde in Noord-Afrika ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ook ging ze naar Texas, waar hij twee jaar lang als krijgsgevangene katoen plukte. In Nederland bezocht Leoni Veenhuizen en Vught, waar haar vader na de oorlog gevangen zat.

De voorstelling over de zoektocht naar de geschiedenis van Leoni's vader begint om 14.00 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Kaarten voor deze voorstelling zijn te reserveren via info@kampwesterbork.nl of telefonisch via 0593-592600. Toegang tot de theatervoorstelling kost €16,00 inclusief museumbezoek en pendelbus naar kampterrein. Vrienden van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork betalen een toeslag van €7,50.

Noot voor redacties: