Het grootst rijdende museum van Nederland komt naar jou toe


Eindhoven, 20150416 -- Het rijdende museum, de Tour d’Artistique, bestaat uit meer dan 25 caravans en zal van 10 mei tot en met 12 juli 2015 door Nederland trekken en neerstrijken op 4 locaties. Elke caravan is ingericht met een verzameling. Knuffels, barbies, ansichtkaarten en radio’s, je kunt het zo gek niet bedenken.

De caravans
De meeste caravans worden slechts een korte periode van de zomer gebruikt en na jaren van trouwe dienst afgeschreven. Tour d’Artistique geeft caravans een tweede leven en tovert deze om in mini musea. De intimiteit van de caravan wordt gecombineerd met specifieke verzamelingen. Juist in deze kleine ruimtes is de impact van een verzameling overweldigend!

Kunst naar de mensen toebrengen
Het is een ideale manier om mensen die niet snel een traditioneel museum of tentoonstelling bezoeken in aanraking te laten komen met kunst en creativiteit. Het is voor zowel jong als oud toegankelijk en laat zien dat kunst leuk.

Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden 
Pet van de Luijtgaarden is verzamelkunstenaar en initiatiefnemer van de tour. Zijn verzamelingen zijn een statement om te laten zien dat we ontzettend veel consumeren voor zo’n klein landje en dat het allemaal wat minder kan. D.m.v. de tour zal zijn boodschap op een positieve manier verspreid worden.

Tourschema 
Tour d’Artistique trekt van 10 mei tot en met 12 juli door Nederland en zal neerstrijken op het landgoed van Kasteel Keukenhof, de Twente Biënnale, Oda Park en het Zeeuws Museum. Op iedere locatie wordt het museum twee weken gratis opengesteld voor publiek.

Deel uitmaken van de tour
Het is ook mogelijk om zelf deel uit te maken van deze unieke tour. Je kunt namelijk als chauffeur deelnemen aan de karavaan wanneer deze van plaats naar plaatst trekt. Één lange stoet van opvallend gekleurde caravans, je moet natuurlijk wel tegen een beetje aandacht kunnen.





Tour d'Artistique