Vacature Trouwambtenaar


De Gemeente Valkenburg aan de Geul is op zoek naar 'trouwambtenaren'.

Een huwelijk is een speciale gebeurtenis, een van de belangrijkste momenten in iemands leven. Aan een huwelijksvoltrekking moet veel zorg en aandacht worden besteed.

In de gemeente Valkenburg aan de Geul worden jaarlijks circa 100 huwelijken voltrokken. We zien een stijging in het aantal huwelijken. Dit hebben wij mede te danken aan de bijzondere trouwlocaties buiten het gemeentehuis die de gemeente Valkenburg aan de Geul te beiden heeft.

Vind u het een eer om een belangrijke bijdrage te leveren aan de mooiste dag uit het leven van twee mensen die voor elkaar kiezen? Heeft u een gezonde dosis mensenkennis, gaat u graag in gesprek om mensen beter te leren kennen en kunt u zicht inleven in hun belevingswereld? En denkt u de
kwaliteiten te bezitten om huwelijken te voltrekken?

Heeft u al deze vragen met `ja' beantwoord? Dan hebben wij een mooie vacature voor u! Wij zijn namelijk op zoek naar vier buitengewoon ambtenaren burgerlijke stand (babs), ofwel trouwambtenaren.

Bent u onze nieuwe babs?

Als babs voltrekt u huwelijken. Deze vinden plaats op alle werkdagen, op zaterdag en zondag met een duidelijke piek op vrijdagmiddag en zaterdag. De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit een kennismakingsgesprek met het toekomstige paar en het zelfstandig opstellen van de toespraak. Bij de
huwelijksvoltrekking of de partnerregistratie spreekt u het paar toe, ondertekent de officiele akte en bewaakt de wettelijke voorschriften. U bent degene die verantwoordelijk is voor een goede gang van zaken tijdens de plechtigheid.

Wij hechten veel waarde aan de professionaliteit van de huwelijksvoltrekkingen binnen onze gemeente. Daarom zijn we op zoek naar mensen die wonen in de gemeente Valkenburg aan de Geul of in de directe omgeving met:

* een expliciete, klantgerichte instelling en dat straalt u ook uit;
* een goede algemene ontwikkeling;
* een goede kennis van de moderne talen;
* discretie en integriteit hoog in het vaandel;
* een "flexibele geest" en vindt daardoor makkelijk aansluiting bij de belevingswereld van de aanstaande paren;
* uitstekende communicatieve vaardigheden;
* een onbevooroordeelde houding t.a.v. huwelijken en partnerschapsregistraties van personen van verschillend en/of gelijk geslacht;
* gevoel voor stijl en representatief zijn;
* creativiteit en kunnen improviseren wanneer er bijvoorbeeld onverwachte situaties ontstaan tijdens de huwelijksceremonie.

Salaris en dienstverband

Per huwelijk ontvangt u een vaste vergoeding van 2 of 4 uren op basis van salarisschaal 7 periodiek 11 plus emolumenten, zijnde EUR21,58 bruto per uur op basis van de "rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Valkenburg aan de Geul". De buitengewoon
ambtenaar van de burgerlijke stand wordt benoemd door het college van burgemeester en wethouders en daarna beedigd door de rechtbank. De aanstelling is voor de duur van 1 jaar.

Selectieprocedure

Bij de selectie zal een vertegenwoordiger van de babsen worden betrokken. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 21 en 22 mei 2015.

Inlichtingen

Voor vragen over de inhoud van de functie kan contact worden opgenomen met de teamleider Klant Contact Center de heer A. Suzenaar tel. 14-043. Voor informatie over het verloop van de procedure kun je contact opnemen met de heer R.Wetzels P&O adviseur.

Interesse?

Bij interesse kunt u online solliciteren uiterlijk op 17 mei 2015 via:

vacatures.igom.nl

vacatures.igom.nl/BABS

Solliciteren mag ook via een filmpje, een presentatie of een andere creatieve vorm.



Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.