Koninklijke Onderscheiding en twee Lenaert Nicasiusspelden voor best..


11 mei 2015Ter gelegenheid van de veertigste editie van de stichting Tandemtocht Visueel Gehandicapten op zaterdag 9 mei 2015, heeft burgemeester Bolsius een Koninklijke Onderscheiding en twee gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt. Jan van Staalduinen, voorzitter is benoemd tot Lid in de
Orde van Oranje-Nassau. Henk Kreijne, secretaris en Annie Zwart-van der Wel, vrijwilliger ontvingen beiden een Lenaert Nicasiusspeld voor hun jarenlange inzet voor visueel gehandicapten.

Jan van Staalduinen is sinds 1976 tot op heden voorzitter van de stichting Tandemtocht Visueel Gehandicapten Amersfoort. (STVGA). De stichting organiseert dit jaar voor de veertigste en tevens laatste keer een fietstocht op tandems voor mensen met een visuele beperking.
Van 1970 tot 1995 was hij voorzitter van de speeltuinvereniging Irene Amersfoort en lid van het SVA, een overkoepelend orgaan van alle speeltuinen in Amersfoort. Bij de Nederlandse Unie van Speeltuin Organisaties (NUSO) adviseerde hij bij activiteiten van speeltuinen door het hele land (1985 -
2000). Vanaf 1995 is hij vrijwilliger bij de speeltuinvereniging Eemzijde te Amersfoort en zorgde hij ervoor dat de speeltuin op eigen kracht verder kon.

Henk Kreijne is vanaf 1975 actief voor de STVGA. Eerst als vrijwilliger tijdens de tandemtocht, later als secretaris. Bij de korfbalvereniging K.C. Antilopen (1980 - 1987) was hij begeleider en coach van het junioren team. Voor de zwemvereniging Visueel Gehandicapten Amersfoort (1977 - 2010),
begeleidde hij visueel gehandicapten tijdens het zwemmen en het vervoer van en naar huis. Van 2002 tot 2010 was hij penningmeester van de vereniging. Henk Kreijne was tevens betrokken bij de schaakvereniging voor visueel gehandicapten. Hij begeleide de mensen op de schaakavonden en tijdens
toernooien, verzorgde het materiaal en regelde het vervoer. Ten behoeve van de postzegelvereniging "De Kei" was hij penningmeester en verzorgde hij tot 2010 de rondzendingen.

Annie Zwart-van der Wel is veertig jaar vrijwilliger bij de STVGA. Zij verzorgt onder andere de inschrijvingen en onderhoudt de contacten met de deelnemers en andere verenigingen in het land.

In 1975 begon Annie Zwart met haar man een zwemclub voor visueel gehandicapten. In 1985 richtte zij de zwemvereniging Visueel Gehandicapten Amersfoort op. Vanaf 1993 was zij secretaris van de vereniging totdat de vereniging werd opgeheven in 2010.



Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email