Duurzaam en ecologisch Nobelhorst


11 mei 2015

Duurzaam en ecologisch Nobelhorst

Nobelhorst heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid en ecologie. Een duurzaam buurtleven, natuurlijke beleving en de ambities op het gebied van energie krijgen veel aandacht.

Om het dorp energieonafhankelijk en klimaatneutraal te maken worden tal van maatregelen genomen om dit te bereiken. Bijvoorbeeld door zelfbouwers te stimuleren en te ondersteunen om duurzaam te bouwen en door huurhuizen te voorzien van zonnepanelen. Maar ook de nieuwe slootjes en kanalen in
het plan, met groene natuuroevers, geven samen met het Oeverbos en Beverbos een natuurlijke en duurzame beleving voor iedereen.

Wil je hier meer over weten? Zaterdag 30 mei laten wij je tussen 11.00 en 13.30 uur in Nobelhorst zien en ervaren wat wij en de bewoners doen om Nobelhorst zo duurzaam mogelijk te maken.

Dus kom langs en laat je inspireren! Kom bijvoorbeeld binnenkijken bij bewoners om te zien hoe zij duurzame maatregelen hebben toegepast en laat je hierover ter plekke door professionals informeren.

En hoe spannend is dit: zien hoe bijen aan te werk gaan! Bij de bijenkasten in Nobelhorst verteld de imker hoe hij de bijen verzorgt en hoe honing ontstaat.

Dat en nog veel meer is te zien en te doen op 30 mei in Nobelhorst!