Onkruidbestrijding op verhardingen


Actueel

Binnenkort beginnen we weer met de eerste ronde van de jaarlijkse onkruidbestrijding. Dit doen wij om zware onkruidgroei tegen te gaan en zo een net straatbeeld te houden.

Onkruidbestrijding op verharding doen we twee keer per jaar. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten wij de eerste ronde binnen vijf weken af te handelen. In augustus starten wij met de tweede onkruidbestrijding.

Preventieve maatregelen

Daarnaast proberen we onkruid zoveel mogelijk te voorkomen door preventieve maatregelen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor bepaalde soorten verhardingen bij herinrichtingen, waarop onkruid minder kans heeft te groeien, het snel herstellen van verzakkingen, beperken van obstakels en waar
mogelijk versmallen van verhardingen. Dit scheelt inzet van menskracht en chemische middelen en zo dragen deze preventieve maatregelen bij aan onze duurzaamheids- en bezuinigingsdoelen.

Certificering

De stichting Milieukeur heeft het certificaat `Barometer Duurzaam Terreinbeheer' (BDT) ontwikkeld. Onze gemeente is `Brons' gecertificeerd. Hiermee voldoen wij aan alle criteria van BDT en wordt het gebruik van bestrijdingsmiddelen gereduceerd tot een minimum.

Een beter milieu, begin bij jezelf

U kunt daarnaast ook een steentje bijdragen aan het terugdringen van bestrijdingsmiddelen. Door het trottoir voor uw woning milieuvriendelijk onkruidvrij te maken. Beter voor het milieu, mens en dier en uw straat ziet er goed uit! Het ontslaat ons overigens niet van onze taak om straten op
onkruid te controleren en waar nodig te bestrijden.

Meer info

Heeft u vragen over onkruidbestrijding? Neemt u dan contact met ons op via info@bronckhorst of tel. (0575) 75 02 50.