Gemeentelijke Erepenning Edward Dorr, Charles Minken, Arnold en Ann ..


De leden van het Mundialization Committee ontvingen zaterdag 9 mei 2015 uit handen van burgemeester John Berends de gemeentelijke Erepenning.

Dit gebeurde tijdens het Thank You Dinner op Paleis het Loo. Dit diner wordt georganiseerd voor betrokkenen die zich de afgelopen periode op een bijzondere manier ingespannen hebben om de viering van 70 jaar bevrijding tot een succes te maken.

Het Mundialization Committee bestaande uit Edward Dorr, Charles Minken, Arnold en Ann Koopman heeft een belangrijke rol gespeeld in het succesvol verlopen van de afgelopen week die in het teken stond van 70 jaar bevrijding. Op 6 mei 2005 werden Burglington en Apeldoorn officieel partnersteden.
Vanaf het begin waren Charles Minken en Edward Dorr betrokken bij het Mundialization Committee, waar vervolgens ook Arnold en Anne Koopman aansloten. Belangrijke successen van het commitee zijn onder andere in 2006 het eerste uitwisselingsbezoek Apeldoorn-Burlington. In 2007 de
Apeldoorn-Burlington conferentie. In 2010 bezocht de Burlington delegatie opnieuw Apeldoorn om het 5-jarig Partnerstadverbond te vieren. In 2013 bracht onze burgemeester John Berends met een delegatie uit Apeldoorn een bezoek aan Burlington. En dit jaar vieren de twee partnersteden hun
tienjarige jubileum waarbij de delegatie uit Burlington op bezoek is in Apeldoorn om herdenkings- en bevrijdingsactiviteiten bij te kunnen wonen.