PvdA vragen over Open Data


begroting

De fractie van de PvdA vindt het belangrijk dat de gemeente op een transparante en toegankelijke manier werkt en in verbinding staat met de samenleving. In 2014 nam de raad een motie van de PvdA aan voor het ontwikkelen van een begrotingsapp zodat de begroting van de gemeente digitaal
beschikbaar wordt voor alle inwoners. De fractie wil meer (raads-)informatie helder en toegankelijk beschikbaar stellen. Volgens de fractie is Open Data hiervoor een goede manier.

Pilot Open Raadsinformatie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is gestart met het aanbieden van een Pilot Open Raadsinformatie waarvoor gemeenten zich kunnen aanmelden. De fractie van de PvdA is van mening dat Leeuwarden mee moet doen met de pilot. Op die manier kan Leeuwarden voorop lopen in transparantie en
toegankelijkheid an (raads-)informatie richting inwoners en lokale media. In schriftelijke vragen aan het college wil de fractie weten of het college op de hoogte is van de mogelijkheid om mee te doen met de pilot en of het college onze gemeente ook aan gaat melden.

Schriftelijke vragen

Wilt u meer weten over schriftelijke vragen? Op de webpagina schriftelijke vragen leest u meer over de vragen en antwoorden. Hier vindt u ook een overzicht van alle ingediende schriftelijke vragen.