Amsterdam film school start met cursus Camjo

Amsterdam film school start met cursus Camjo

www.amsterdamfilmschool.com

Vanaf 11 mei 2015 gaat Amsterdam Film School van start met een speciaal ontwikkelde Camjo-cursus voor journalisten en communicatieprofessionals.

Van journalisten, ontwerpers en fotografen wordt steeds vaker verwacht dat ze ‘even een filmpje online zetten’, maar om daarbij opvallend en professioneel voor de dag te komen heb je een tweede skillset nodig. Daarom start Amsterdam Film School vanaf 11 mei met een part-time cursus camera journalistiek; speciaal voor drukke communicatieprofessionals. Tijdens de cursus worden studenten opgeleid om geheel zelfstandig een film-item op te leveren van tv uitzendkwaliteit.

Visual storytelling staat bij de opleiding centraal. Dat is ook wat de Amsterdam Film School van andere opleidingen onderscheidt: het verhaal dat je met beelden wilt vertellen is het fundament waarop het eindresultaat moet steunen.

Uniek aan de cursus is het vak ‘Inspiratie’, waarbij specifiek wordt ingegaan op originele en verrassende invalshoeken. Daarnaast leren cursisten hoe ze moeten omgaan met de camera, welke belichting ze moeten kiezen, hoe ze snel en effectief kunnen monteren en hoe ze met visual effects en kleurcorrectie een film ‘af’ maken. Daarnaast komt de productionele kant aan bod: research, locaties, contracten en budgetteren.

De opleiding is hands-on: deelnemers stellen zichzelf op de proef door hun eigen film te maken, van script tot en met eindmontage. De cursus Camjo is een opleiding van 6 maanden, die op twee doordeweekse avonden of op zaterdag te volgen is. Meer informatie is te vinden op de website: www.amsterdamfilmschool.com

Amsterdam Film School is een school voor en door filmmakers, gevestigd in een 17de eeuws grachtenpand in het hart van Amsterdam.