Grolsch lanceert Grolsch Vakmanschap Fonds

Ter gelegenheid van het 400 jarige jubileum roept Grolsch het Grolsch Vakmanschap Fonds in het leven. Het fonds heeft als doel om 'vakmanschap', in de breedste zin van het woord, te ondersteunen in de regio Twente en de Achterhoek, de bakermat van de brouwerij. Met het Grolsch Vakmanschap Fonds wil de brouwer haar regionale betrokkenheid extra benadrukken. Jaarlijks wordt een financiele bijdrage geleverd aan initiatieven ter bevordering van sociale en economische groei in de regio. Grolsch hecht daarbij groot belang aan enerzijds karakter en ondernemerschap, en anderzijds aan innovatie en duurzaamheid. Initiatieven kunnen vanaf dinsdag 12 mei online worden ingediend via www.koninklijkegrolsch.nl.

"Als Grolsch zijn wij trots op ons verleden en ons succes dat bepaald is door 400 jaar karakter en vakmanschap in de regio. Naar aanleiding daarvan, en gezien onze grote verbondenheid met de regio waarin wij gehuisvest en 'geboren' zijn, ondersteunen wij regionale initiatieven die bijdragen aan de sociale en economische groei in de regio van harte. Als je kijkt naar onze mijlpalen gaan traditie en innovatie hand in hand en hebben vakmanschap en karakter daarin altijd een cruciale rol gespeeld. Deze elementen zien wij daarom ook graag terug in de aanvragen voor het Grolsch Vakmanschap Fonds", aldus Koert van 't Hof, Manager Corporate Affairs.

Criteria: van innovatief tot duurzaam

In principe kan iedereen een initiatief aanmelden bij het Grolsch Vakmanschap Fonds. Het moet daarbij gaan om een project en/of initiatief dat plaatsvindt in de regio waarbij vakmanschap centraal staat. Alle initiatieven worden vervolgens door een professionele jury beoordeeld op vier criteria: ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid en karakter. Op www.koninklijkegrolsch.nl wordt het beoordelingsproces uitgelegd en kunnen vanaf dinsdag 12 mei initiatieven worden ingediend.

Aanvragen

Jaarlijks zullen alle aanvragen voor het Grolsch Vakmanschap Fonds aan het begin van het jaar worden beoordeeld. Omdat dit jaar een speciaal jubileumjaar is en het Fonds nieuw in het leven is geroepen, kunnen aanvragen dit jaar tot en met eind juli ingediend worden. In september wordt vervolgens, tijdens een speciale avond bekend gemaakt welke projecten en/of initiatieven een bijdrage ontvangen uit het fonds.

Over Grolsch

Koninklijke Grolsch N.V. is een onderneming met een historie die teruggaat tot het jaar 1615. Grolsch behoort daarmee tot een van de oudste en meest succesvolle brouwerijen van Nederland. Grolsch is actief op zowel de Nederlandse- als een groot aantal internationale drankenmarkten. Wereldwijd kent Grolsch een premium positionering, waarbij de unieke Grolsch waarden als onderscheidende smaak, topkwaliteit, traditie, aspiratie, authenticiteit en samen genieten centraal staan. Sinds 12 februari 2008 is Grolsch een dochteronderneming van SABMiller plc.