Samenwerkingsovereenkomst sportaccommodatie Asperen

Maandag 11 mei tekenen wethouder Govert van Bezooijen en de bestuursleden van Sportstichting De Wiel de samenwerkingsovereenkomst voor het realiseren van de indoor sportaccommodatie in Asperen. De sportaccommodatie wordt in de zomer van 2016 in gebruik genomen.

In de samenwerkingsovereenkomst is onder andere vastgelegd dat de sportaccommodatie er komt, hoe dit wordt gerealiseerd en wanneer het klaar moet zijn voor gebruik. Ook is vastgelegd hoe de sportstichting De Wiel de exploitatie gaat regelen. De gemeente Lingewaal staat garant voor de geldlening die de sportstichting heeft afgesloten en stelt grond beschikbaar. Ook wordt de gemeente een van de huurders van de sportaccommodatie, zodat de leerlingen van de twee basisscholen uit Asperen hier kunnen sporten.

Burgerinitiatief

De komst van deze sportaccommodatie is te danken aan een burgerinitiatief. Een aantal lokale sportverenigingen uit Asperen heeft de handen ineen geslagen nadat het huurcontract van de huidige sportlocatie werd opgezegd door de verhuurder. Zij hebben zich verenigd in de sportstichting De Wiel met als doel een indoor sportaccommodatie in de omgeving van `De Wiel' aan de Leerdamseweg in Asperen te realiseren en te exploiteren. De stichting heeft aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk de opdracht gegeven de sportaccommodatie te bouwen.