Doe mee aan de 11-monumententour

Zorg ervoor dat kinderen met een beperking ook kunnen sporten

Fietsen, roeien en hardlopen dwars door Amsterdam, langs 11 Monumenten, om geld op te halen voor het goede doel? Zet je samen met een team in zodat kinderen met een beperking kunnen sporten op het Ronald McDonald Centre. Sporten is gezond, juist voor kinderen en jongeren met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking of chronische ziekte. Om deze kinderen een veilige omgeving te bieden, met prachtige faciliteiten waarin ze kunnen sporten, is in 2010 het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord geopend.

Met deze sportieve tour op zondag 13 september langs 11 Amsterdamse monumenten wordt het unieke karakter van het sportcomplex Ronald McDonald Centre benadrukt. Het is een uniek monument voor Amsterdam, net als de andere Monumenten die onderdeel zijn van de tocht. Doel is om zoveel mogelijk geld te werven, zodat kinderen met een beperking op hun eigen sportcomplex kunnen sporten.

Het Ronald McDonald Centre staat voor een flinke uitdaging. De exploitatie van het unieke Centre kost veel geld. Door het organiseren van verschillende fondsenwervende activiteiten wil het Ronald McDonald Centre geld inzamelen. Een van die activiteiten is de 11-MonumentenTour op 13 september 2015.

Deelname aan de 11-MonumentenTour is voor iedereen die door crowdfunding een bijdrage wil leveren aan het Ronald McDonald Centre en zich in wil zetten om kinderen en jongeren met een beperking te kunnen laten sporten. In een team van drie personen leg je alle drie de gehele route af, waarbij het sportieve element belangrijker is dan een spectaculaire eindtijd neerzetten. Voor deze eerste editie van de 11-MonumentenTour is er ruimte voor 200 teams van drie personen. Ons doel: aandacht vragen voor het Ronald McDonald Centre en donatiegeld bijeenbrengen via crowdfunding.

"Hoogtepunten van de route zijn natuurlijk de Amsterdamse monumenten waarmee we een brug slaan tussen sport en cultuur. Start en finish zijn op ons mooie Centre", zegt Kim Lammers, directeur van het Ronald McDonald Centre.

Met de hashtag #11MTSelfie roepen wij zoveel mogelijk mensen op een selfie bij een monument te maken, te plaatsen op social media en daarmee aandacht te vragen voor deze sportieve uitdaging en het Ronald McDonald Centre. Een aantal BN-ers zal ook actief meedoen en hun steun betuigen aan de 11-MonumentenTour.

Inschrijven voor de 11-MonumentenTour kan vanaf nu via www.11monumententour.nl.

Over het Ronald McDonald Centre

Het Ronald McDonald Centre is een uniek sportcentrum speciaal voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en /of verstandelijke handicap en /of chronische ziekte. Het is het enige Centre voor deze doelgroep in West-Europa. Wekelijks sporten er 1900 sporters op het moderne complex gelegen in Amsterdam-Noord, dat op 8 november 2010 officieel werd geopend door Prinses Marilene en Marco van Basten.

Het totale gebouw en de omliggende sportterreinen bevat een oppervlakte van 47.000m2. In het gebouw zijn twee 25-meter zwembaden aanwezig, een grote sportzaal, een dojo, een fitnessruimte en op het buitenterrein ligt een natuurgrasveld, een kunstgrasveld, een Cruyff Court, een wielerbaan en een atletiekbaan. Alle faciliteiten van het sportcentrum zijn voorzien van de benodigde hulpmiddelen voor gebruik door de doelgroep. Het Centre biedt op grote schaal sportmogelijkheden aan kinderen en jongeren met een beperking.

Twitter: @RMDCentre

Facebook: /RonaldMcDonaldCentre

Instagram: @RonaldMcDonaldCentre, #RonaldMcDonaldCentre en #11MT2015

Vriendelijke groeten,

Kim Lammers, directeur Ronald McDonald Centre