Raadsleden uitgenodigd voor kennisplatform integriteit

DEN HAAG - Raadsleden worden uitgenodigd voor het eerste Kennisforum Integriteit Politieke Ambtsdragers. De organisatie van dit forum is in handen van BIOS, Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector. De bijeenkomst vindt plaats op 20 mei in Utrecht.

Het thema van het eerste Kennisforum Integriteit Politieke Ambtsdragers is: "Integriteit in het openbaar bestuur, fundament of voor de buehne?" Prof. dr. Job Cohen verzorgt een introductie onder de titel "Politiek ambtsdragers, op het keerpunt van integriteit?" Vervolgens zal dhr. Johan Remkes, Commissaris van de Koning in Noord-Holland, ingaan op de integriteitsrol van CdK's. Marc de Droog en Hans Groot (BIOS) nemen u tot slot mee in de contouren van een integriteitsbeleid voor bestuursorganen. Samen onderzoekt u hoe integriteit een regulier onderdeel van de politieke organisatie kan worden. Voor de bijeenkomst zijn bestuurders en volksvertegenwoordigers uitgenodigd. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via de site van BIOS door hier te klikken.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 11 mei 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu