Start onderhoudswerkzaamheden langs de IJssel

11-05-2015 | Rijkswaterstaat Oost-Nederland | persbericht

Rijkswaterstaat en de combinatie BAM Infra / Van den Herik starten op maandag 11 mei met onderhoudswerkzaamheden aan de oever langs de IJssel. Een onderdeel van deze werkzaamheden is het verwijderen van de begroeiing langs de IJssel. Hiermee zorgen we voor meer veiligheid voor bewoners en vaarweggebruikers van de IJssel.

Werkzaamheden

De aanwezige bomen en struiken op de verharde oever verhinderen de doorstroming van de IJssel en het zicht voor de scheepvaart. De wortelen van bomen en struiken beschadigen daarnaast de constructie van de oever. Om deze redenen moeten deze bomen en struiken worden gekapt. Bomen, die niet in de verharde oever staan en gezond en beeldbepalend zijn, zullen vanuit het oogpunt van ruimtelijke kwaliteit behouden blijven. Deze bomen worden alleen gesnoeid.

Broedseizoen

De werkzaamheden vinden plaats in het broedseizoen. Voordat de werkzaamheden starten inspecteert een deskundige het werkgebied op de aanwezigheid van beschermde flora en fauna. Eventueel voorkomende nesten van broedvogels worden met rust gelaten.

Planning

De opdrachtnemer zal op beide oevers tegelijkertijd werken. Gestart wordt bij Kampen in de richting van het Ketelmeer. Daarna worden de werkzaamheden verplaatst naar de splitsing met het Pannerdensch kanaal en de Neder-Rijn. Vervolgens wordt stroomopwaarts gewerkt tot aan Kampen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio maart 2016 afgerond.

Meer informatie?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u bellen met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.