Op zoek naar de Biesboschbever

Persbericht 15-07

Dordrecht, 11 mei 2015

Op zoek naar de Biesboschbever

De bever is hèt icoon van Nationaal Park De Biesbosch. In 1978 werd dit zoogdier door Staatsbosbeheer opnieuw uitgezet in de Biesbosch en inmiddels leven er zo’n 300 bevers in het gebied. Op diverse plaatsen in het nationaal park worden vaartochten en excursies rondom dit fascinerende dier georganiseerd. Onder leiding van een gids of een boswachter vaar je met een boot of kano door de schemering. Samen ga je op zoek naar bevers en de vele sporen die overal in het gebied te vinden zijn, zoals knaagsporen, glijbanen en imposante burchten.

Op www.np-debiesbosch.nl vind je een compleet overzicht van alle bevertochten met data, locaties en prijzen. Er zijn excursies vanuit Dordrecht, Drimmelen en Hank. Onder leiding van een Biesboschgids of met een boswachter van Staatsbosbeheer. Sommige excursies zijn speciaal gericht op kinderen. Aanmelden is wordt aanbevolen.

Naast Biesboschcentrum Dordrecht ligt het BeverBos, een omheind gebied van één hectare waar de bevers Beert en Benthe leven met hun jongen. Wandelend langs het BeverBos ontdek je spelenderwijs de wereld van de bevers. Bij de balie van Biesboschcentrum Dordrecht is een leuke speurtocht verkrijgbaar. Wil je zelf een bever zien, beklim dan het observatieplatform. De meeste kans maak je tijdens de schemering. Kijk voor meer informatie op www.biesboschcentrumdordrecht.nl