TINC gaat naar de beurs tegen 11 EUR per aandeel en haalt 110 miljoen EUR op

TINC gaat naar de beurs tegen 11 EUR per aandeel en haalt 110 miljoen EUR op

Antwerpen, 11 mei 2015

TINC Comm. VA (“TINC”), een Belgische infrastructuurinvesteerder, kondigt vandaag de resultaten aan van haar beursgang op Euronext Brussel (de “Aanbieding”).

TINC haalt de verwachte 110 miljoen EUR op tegen een finale aanbiedingsprijs van 11 EUR, wat zich binnen de aangekondigde prijsvork van 10,40 EUR en 11,40 EUR bevindt. Zodoende bedraagt de marktkapitalisatie van TINC bij de beursintroductie 141.084.416 EUR op basis van de basisaanbieding en 150.000.004 EUR inclusief de Overtoewijzingsoptie. De eerste notering van het aandeel op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels vindt plaats op 12 mei 2015.

Met een totale vraag van 182 miljoen EUR werd de basisaanbieding van 95,77 miljoen EUR 1,9 keer overingeschreven. De vraag van de particuliere beleggers overtrof 2,5 keer het voorbehouden deel van 40% van de Aanbieding. Vooral Belgische particuliere en institutionele investeerders participeerden in de beursintroductie, naast institutionelen uit onder meer Nederland en Frankrijk.

De bruto-opbrengst van de Aanbieding bedraagt 110.135.476 EUR waarvan 78.029.820 EUR toekomt aan TINC en 32.105.656 EUR aan de verkopende aandeelhouders.

Manu Vandenbulcke, CEO TINC: “We zijn zeer tevreden dat de beursgang van TINC breed gedragen wordt door spaarders en institutionele investeerders en dat deze nieuwe activaklasse met enthousiasme op Euronext Brussel wordt verwelkomd. De IPO geeft ons de slagkracht om onze investeringsportefeuille verder uit te bouwen en zo een solide basis te consolideren voor een duurzaam dividend voor onze aandeelhouders. We willen onze nieuwe investeerders bedanken voor het vertrouwen en onze bestaande investeerders bedanken voor het jarenlange engagement. Dit mooie project is mede het resultaat van een hechte samenwerking met vele partners, die we dan ook graag bedanken voor hun steun. We kijken uit naar de verderzetting van deze samenwerking.“

Marc Vercruysse en Peter Vermeiren, respectievelijk Gimv en Belfius, over de beursgang: "We zijn verheugd met deze succesvolle beursintroductie, waarmee we een platform hebben gecreëerd om spaargeld te mobiliseren voor investeringen in maatschappelijk relevante infrastructuur. Als hoofdaandeelhouders blijven wij in samenwerking met de raad van bestuur het directieteam steunen en behouden wij een sterk commitment ten aanzien van TINC. We kijken ernaar uit om samen hen de volgende stap naar verdere groei te zetten.”

Lees het volledige persbericht

http://files.newscenter.webdisclosure.com/401633/PRResultaat_beursgang_TINC_110515_NL_Final.pdf