Thomas viert zijn verjaardag in Het Spoorwegmuseum


UTRECHT, 20150309 -- Het is dit jaar 70 jaar geleden dat de Engelse predikant Wilbert Vere Awdry het eerste verhaaltje over Thomas de Stoomlocomotief publiceerde. Het Spoorwegmuseum viert daarom van 11 t/m 17 mei een hele week lang een verjaardagsfeestje met als middelpunt Thomas de Stoomlocomotief en zijn vriendjes. De echte Thomas komt over uit Engeland, de hele week is het feest met Thomas, de Dikke Controleur, de musical en natuurlijk het mega grote speelkleed. De kaartverkoop start op dinsdag 10 maart om 11.00 uur via www.thomasweekend.nl.

Verjaardag
Wilbert Vere Awdry (1911 - 1997) was een Brits predikant, treinengek en auteur van jeugdliteratuur. Zijn grootste bekendheid kreeg hij als schepper van Thomas the Tank Engine, in het Nederlands vertaald als Thomas de Stoomlocomotief. Hij bedacht Thomas om zijn zoon Christopher te vermaken die de mazelen had, in 1945 werd het eerste boekje ‘The three railway engines’ gepubliceerd. Het zijn verhalen over levende en sprekende locomotieven en wagons op het fictieve eiland Sodor. In 1984 kwam er een tv-serie met Thomas en zijn vrienden in de hoofdrol, het pratende treintje werd hierdoor in toenemende mate populair.

Het programma
Omdat Thomas dit jaar zijn 70ste verjaardag viert heeft Het Spoorwegmuseum het Thomas Weekend van vier naar zeven dagen uitgebreid. Een hele week lang is Thomas de Stoomlocomotief te gast in het museum. Kinderen kunnen Thomas en zijn vriendjes Henry en Emily ontmoeten en worden geschminkt als een van deze helden. Natuurlijk is de Dikke Controleur ook weer aanwezig. Kinderen kunnen eindeloos spelen en bouwen met Thomas speelgoed op een groot speelkleed. De nieuwste Thomas-film wordt vertoond en er is een Thomas-musical te zien. In de winkel zijn leuke Thomas aanbiedingen te koop. Op het buitenterrein rijden stoomtreintjes.

Kaartverkoop Thomas Weekend start 10 maart om 11.00 uur
Het is verstandig vooraf een Thomas ticket te kopen via www.thomasweekend.nl. Een kaartje kost €16,00 (plus €1,00 reserveringskosten) voor iedereen van 4 jaar en ouder. Museumkaart gratis. De parkeerruimte bij Het Spoorwegmuseum is beperkt, kom daarom met het openbaar vervoer. Er rijdt ieder uur een trein vanaf Utrecht CS naar Het Spoorwegmuseum (Utrecht Maliebaan). 


Wat: Thomas Weekend
Waar: Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation te Utrecht
Wanneer: 11 t/m 17 mei 2015
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Kaartjes kopen: www.spoorwegmuseum.nl
Kosten:  €16,00 plus €1,00 reserveringskosten
Gratis: Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis en hoeven niet te reserveren. Museumkaarthouders zijn ook gratis maar dienen wel te reserveren. Zij betalen alleen €1,00 reserveringskosten.
Entreetijden: De kaarten worden verkocht per tijdsblok. De op het kaartje vermelde tijd is de tijd van binnenkomst.
Tip: Parkeerruimte bij het museum is beperkt, kom daarom met de trein! Er rijdt een pendeltrein tussen Utrecht Centraal Station en het museum. Kijk op www.ns.nl voor de prijzen en tijden.
Website: http://www.thomasweekend.nl