Lintjesregen 2016


Zoals ieder jaar vindt ook in 2016 de traditionele lintjesregen plaats ter gelegenheid van Koningsdag.

Bijzondere verdiensten

Om in aanmerking te komen voor een Koninklijke Onderscheiding moet er sprake zijn van bijzondere verdiensten op maatschappelijk terrein en/of voor vrijwilligerswerk. Misschien ken u ook wel iemand die u zou willen voordragen voor een lintje.

Veel gegevens aanleveren

De aanvrager dient daarvoor veel gegevens aan te leveren over de (voormalige) werkkring en functie en een uitvoerige omschrijving van de diverse activiteiten. Aan de hand daarvan wordt bepaald of de persoon in aanmerking komt voor een onderscheiding.

Termijn indienen verzoek

Een verzoek voor een Koninklijke Onderscheiding ter gelegenheid van de "lintjesregen 2016" kunt u tot 1 juli a.s. indienen.

Tussentijdse onderscheidingen

Naast de traditionele lintjesregen, bestaat ook de mogelijkheid om iemand in de loop van het jaar voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum of pensioen waarbij tevens sprake is van bijzondere maatschappelijke verdiensten voor onze
samenleving. Een dergelijk verzoek moet minimaal vijf maanden voor de geplande datum van de uitreiking bij de burgemeester binnen zijn, anders kan de aanvraag niet meer op tijd worden afgehandeld.

Wilt u iemand voordragen?

Wilt u iemand voordragen, dan kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Mook & Middelaar via tel. (024) 696 91 11 of e-mail: bestuurssecretariaat@mookenmiddelaar.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.lintjes.nl.