Nieuwe reclameverordening gemeente Oldebroek voor duidelijke regels ..


12-05-2015: Het college van B&W van de gemeente Oldebroek biedt de gemeenteraad een reclameverordening aan ter vaststelling (raadsvergadering 28 mei). In de nieuw opgestelde reclameverordening staan duidelijke regels over wat wel en niet mag. Daarnaast is een vergunning niet langer nodig.

Wildgroei voorkomen

Er zijn in gemeente Oldebroek verschillende mogelijkheden voor het maken van reclame in de openbare ruimte. Niet altijd is duidelijk wat wel en niet mag, waar de grens ligt tussen commerciele en ideele reclame. Er is daarom behoefte aan duidelijke regels voor zowel permanente als tijdelijke
reclame uitingen. "Oldebroek is een prachtige gemeente. Met eenvoudige en duidelijke regels voor reclame-uitingen kunnen we wildgroei van uitingen en verstoring van het landschap, de omgeving en het straatbeeld voorkomen", aldus wethouder Westerbroek.

Een vergunning is niet meer nodig

Met de verordening zet het college van B&W in op zo min mogelijk rompslomp en zoveel mogelijk duidelijkheid. "Naast duidelijkheid, willen we het de ondernemers makkelijker maken, daarom is er geen vergunning meer nodig voor reclame-uitingen die voldoen aan de regels", aldus wethouder
Westerbroek. In een enkel geval is een melding nodig.

Oldebroek voor mekaar

Ondernemers uit gemeente Oldebroek zijn betrokken bij het opstellen van de verordening. In de verordening wordt gewezen op `Oldebroek voor mekaar'; samen werken aan een sterke en leefbare samenleving.

Besluitvorming

Op 20 mei 2015 wordt de notitie besproken in de commissie Ruimte en Grond. Vervolgens wordt de verordening in de Raad van 28 mei 2015 behandeld.