Laatste nieuws over cao-onderhandelingen Woondiensten


Laatste nieuws over cao-onderhandelingen Woondiensten

Geplaatst op 12 mei 2015
[IMG]

Het is een tijd stil geweest rondom de cao-onderhandelingen van de Woondiensten.

Werkgeverszijde is van de onderhandelingstafel weggelopen. Van werknemerszijde uit, is constant gezegd werkgever kom terug, wij stellen geen onredelijke eisen, maar werkgevers doen dat wel.

De gezamenlijke bonden hebben kantine en regionale bijeenkomsten gehouden en ons is uit de stemmingen gebleken, dat de leden bereid zijn om werkgever te laten merken het niet eens te zijn met de gang van zaken.

Op dat moment heeft werkgever de bonden weer benaderd en voorgesteld een verkenner aan te stellen. Om die reden werden wij ook verzocht niets te ondernemen, zodat de verkenner zijn werk kon doen.

Oud burgemeester Ruud Vreeman heeft de rol van verkenner op zich genomen en heeft maandagavond zijn bevindingen in een korte brief kenbaar gemaakt.

Lees hier de brief.

Volgens De Unie staat in deze brief, dat wat wij als werknemerspartij gevraagd hebben. Uitdrukkelijk wordt ook genoemd, dat de bestuurders weer onder de cao moeten vallen. De termijn welke de heer Vreeman voorstelt is wel aan de lange kant maar op zich natuurlijk een goede zet om de slechte
reputatie van de sector weer wat te beperken. (Andere sectoren kunnen zich daar een voorbeeld aannemen).

Werkgevers zijn weggelopen, hebben vervolgens een verkenner voorgesteld en zullen lijkt mij nu De Unie en haar collega bonden dienen uit te nodigen voor het hervatten van het cao-overleg. De bevindingen van de verkenner dienen daarin meegenomen te worden.

De leden worden per e-mail uitgenodigd om hun mening kenbaar te maken. Zonder onze leden waren we nooit zo ver gekomen.



Informatie?

Stuur een mail naar Edith Werger

Informatie

Sectoren: Finance
Branche: Woningcorporaties
Geplaatst in: Actueel Nieuws