Voorlichtingsbijeenkomst over vergeetachtigheid en dementie in Eerse..


Op dinsdag 19 mei worden er om 14.00 uur in Gemeenschapshuis D'n Boogerd, Servatiusstraat 6 in Vessem en om 19.30 uur in SCC De Muzenval, Dijk 7 in Eersel, voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over het thema `Mijn geheugen laat me in de steek......heb ik dan dementie?'. De bijeenkomsten
zijn bedoeld voor alle 50-plussers van de gemeente Eersel, maar zijn natuurlijk voor iedereen vrij toegankelijk. De voorlichtingen duren twee uur.

De voorlichting wordt gegeven door het Verenigde Bonden Overleg Brabant op verzoek van de provincie Noord-Brabant en is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Eersel, Stichting Alzheimer Nederland regio Zuid Oost en de plaatselijke ouderenbonden.

Het doel van deze bijeenkomst is enerzijds geruststellen. Dementie is het schrikbeeld voor vele ouderen, maar iets vergeten wil lang niet altijd zeggen dat je dement aan het worden bent. Anderzijds willen de initiatiefnemers goede informatie bieden voor mensen met dementie, partners en
kinderen, het thema bespreekbaar maken en onnodige angst bij ouderen proberen weg te nemen.

Tijdens de voorlichting krijgt u antwoorden op de vragen:

* Wat is normale vergeetachtigheid en wanneer kan er sprake zijn van dementie?
* Welke kansen en risico's loopt u, uw partner of familielid om een vorm van dementie te krijgen?
* Hoe verloopt het ziekteproces?
* Wat zijn de gevolgen voor het dagelijks leven?
* Waar kunt u in de gemeente Eersel voor dienstverlening, ondersteuning, hulpmiddelen, veiligheid en praktische zaken terecht?

Het voorlichtingsprogramma bestaat uit een presentatie, een film en een vragenronde met een panel van deskundigen uit de gemeente Eersel. Na afloop zijn er informatiestands waar de nodige informatie is te vinden over het thema. Ook Bibliotheek de Kempen heeft een informatiestand ingericht.

De bijeenkomsten staan onder leiding van de heer Delhaas. Aanmelden hoeft niet. De zalen zijn een half uur voor aanvang open en zijn rolstoelvriendelijk.