Crowdfundingactie eNose voor NEC van start


Crowdfundingactie eNose voor NEC van start

7 mei 2015

De crowdfundingactie van de Maag Lever Darm Stichting voor het project van kinderarts Tim de Meij is officieel van start gegaan. Doel is een elektronische neus (eNose) te trainen zodat die de gevaarlijke darmziekte NEC bij couveusekinderen sneller kan opsporen.

NEC komt jaarlijks in Nederland bij zo'n honderd te vroeg geborenen voor. Ongeveer een derde daarvan overlijdt, doordat de ziekte pas laat wordt ontdekt. Vroeger ingrijpen kan jaarlijks dus tientallen levens redden.

Kinderarts/MDL Tim de Meij van VUmc wil een elektronische neus (eNose) gaan 'trainen' om NEC vroeger te kunnen detecteren. Driehonderd metingen zijn nodig, waardoor de eNose steeds beter het geurprofiel van NEC zal kunnen herkennen. De 'neus' zal in de toekomst dagelijks de poep van de
couveusekindjes besnuffelen, zodat de artsen bij het constateren van NEC vroeg kunnen ingrijpen.

De Maag Lever Darm Stichting is hiervoor een crowdfundingactie gestart. Die actie werd op 6 mei officieel afgetrapt tijdens een informatieve avond in Amsterdam. Daar waren artsen en onderzoekers uit Nederland en Belgie aanwezig die betrokken zijn of worden bij het ontwikkelen van de eNose voor
NEC.

Steun deze crowdfundingsactie , en stuur hem zo vaak mogelijk door aan vrienden en bekenden, zodat het streefbedrag snel wordt bereikt en het team de eNose snel kan gaan inzetten om kinderlevens te redden.

Meer informatie is te lezen in het persbericht van de Maag Lever Darm Stichting.

[IMG]

bron: Origineel