Verslag 20e LGSV toernooi te Veghel


Onder grote publieke belangstelling hebben op zondag 3 mei 43 parasporters deelgenomen aan de 20^e editie van het LGSV toernooi te Veghel (voorheen van Lieshout toernooi), dat financieel werd ondersteund door Paul Kramer Assurantien.

Deze parasporters kwamen uit alle delen van ons land om onderling te strijden voor de prachtige prijzen, die door LGSV beschikbaar waren gesteld.

Via een strak tafelschema werden alle wedstrijden in de klasse 1 t/m 6 gespeeld in een sportieve sfeer en met veel inzet. De toeschouwers waren verbijsterd hoe deze parasporters, ondanks hun handicap toch dit snelle spelletje tot een goed einde wisten te brengen. De spelers in de diverse
klassen gaven elkaar geen duimbreed toe en verdedigden hun voorsprong met al de technische middelen die hen ter beschikking stonden.

In klasse 1 had jammer genoeg maar 1 speler zich aangemeld, die daardoor al zonder te spelen de 1^e prijs in handen kreeg. Omdat in klasse 2 ook maar 3 spelers beschikbaar waren zijn de 1^e en 2^e klasse samengevoegd, met aparte prijzen per klasse, en zij moesten tweemaal een 4-kamp spelen om
tot een eindrangschikking te komen.

Klasse 3 was goed vertegenwoordigd met 8 spelers, klasse 4 met 5, klasse 5 met 10 (die verdeeld werden in 2 poules en daarna kruisfinales) en klasse 6 met 16 spelers (verdeeld in 3 poules, waarvan de winnaars per poule een onderlinge driekamp moesten spelen voor de beste 2 prijzen).

Al met al een geslaagd toernooi met dank aan Dorine v.d. Aa van het LGSV bestuur, die heel veel werk achter de schermen heeft verricht. De wedstrijdleiding was in handen van Evert Thomassen, Erwin van Eijndhoven en Henk van Rijn.

Bekijk HIER de uitslagen.

NTTB/HvR/RS