DocU: Van Rabat naar Nieuwegein bij RTV Utrecht


De DocU: Van Rabat naar Nieuwegein is het portret van een Marokkaanse man die voor de liefde zijn baan, familie en vrienden verlaat en naar Nederland verhuist. Meneer Tazi verlaat de Marokkaanse hoofdstad Rabat met de intentie zijn leven te leiden op de beste manier die voor hem mogelijk is.
De DocU: Van Rabat naar Nieuwegein over wat belangrijker is in het leven: ambitie of liefde, is zaterdag 23 en zondag 24 mei te zien op RTV Utrecht.

Ambitie of liefde?
Struikelend over de taal komt meneer Tazi erachter dat opnieuw beginnen in een vreemd land moeilijker is dan hij dacht. "Elke avond als ik thuiskom van mijn baan als schoonmaker denk ik: wat heb ik gedaan en wat ga ik doen? Ik heb mijn baan als pedagoog opgegeven en ik heb geprobeerd een
betere baan te vinden, maar het is me niet gelukt." De DocU: Van Rabat naar Nieuwegein is zaterdag 23 en zondag 24 mei te zien op RTV Utrecht.

Uitzending
De DocU: Van Rabat naar Nieuwegein is op zaterdag 23 en zondag 24 mei te zien bij RTV Utrecht. Online is het programma terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.