Ordening woningbouwplannen


Op 17 december 2014 heeft de gemeenteraad van Roerdalen de regionale Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg vastgesteld.

Deze Structuurvisie is de basis voor het geven van sturing en het voeren van regie op het in de regio te voeren beleid op het gebied van wonen, zorg en woonomgeving. Ook is de Structuurvisie een antwoord op de vraag hoe om te gaan met de actuele verwachte demografische en economische
ontwikkelingen.

In de Structuurvisie is afgesproken dat de plannen rondom wonen geordend moeten worden. De gemeenten in de regio moeten de komende 4 jaar (2014-2017) minimaal 40% van de (potentiele) overcapaciteit afbouwen. Voor Roerdalen betekent dit dat minimaal 140 wooncontingenten gesaneerd moeten worden.

Om uitvoering te geven aan hetgeen is opgenomen in de Structuurvisie heeft het college op 28 april 2015 het `Projectplan afbouwen planvoorraad' vastgesteld. Op basis van het afwegingskader, dat is opgenomen in de Structuurvisie, worden alle woningbouwplannen nu beoordeeld en geordend. Daarna
wordt bepaald welke woningbouwplannen gesaneerd moeten worden. Nadat een besluit genomen is over de te saneren woningbouwplannen zullen individuele (particuliere) ontwikkelaars daarover geinformeerd worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurie van Melick van de afdeling Leefomgeving, telefoon: (0475) 538 888.