Hoe goed werken jouw zintuigen samen?


Deelnemers gezocht voor Groot Nationaal Onderzoek

12 mei 2015

De NTR, het Max Planck Instituut, de Radboud Universiteit, Quest en NWO roepen iedereen op om mee te doen aan het Groot Nationaal Onderzoek naar waarneming. Dat kost je niets en het levert je veel inzichten op.

Groot nationaal onderzoek: SynesthesieGroot nationaal onderzoek: Synesthesie

We horen, zien, ruiken, proeven en voelen wat er om ons heen gebeurt. Om de wereld te begrijpen is een goede samenwerking tussen de verschillende zintuigen heel belangrijk.
Dat werkt niet bij iedereen exact hetzelfde. Bij sommige mensen vermengt informatie van verschillende zintuigen zich zonder dat ze daar de controle over hebben. Zij zien bijvoorbeeld kleuren wanneer ze naar muziek luisteren. Synesthesie heet dat verschijnsel. Andere mensen hebben juist moeite
om de informatie afkomstig van verschillende zintuigen aan elkaar te koppelen.

Om in kaart te brengen hoe mensen waarnemen, is het Groot Nationaal Onderzoek opgezet. Wie meedoet, krijgt meteen de uitslag van de verschillende testen. Doe mee en ontdek hoe goed jouw zintuigen met elkaar samenwerken!

Het Groot Nationaal Onderzoek is een samenwerking van NTR, het Max Planck Instituut, de Radboud Universiteit en Quest en is mede mogelijk gemaakt door NWO.

Ga naar: www.grootnationaalonderzoek.nl

Bron: NWO