TBS geeist tegen vader die zoon doodstak


12 mei 2015 - Arrondissementsparket Amsterdam

Vandaag heeft de officier van justitie TBS met dwangverpleging geeist tegen een vader die op 13 november 2014 in Amsterdam zijn tienjarige zoontje doodstak.

De officier van justitie acht doodslag wettig en overtuigend bewezen. "Op basis van de bevindingen van de politie bij het betreden van de woning, de aanhouding van de verdachte, het technisch sporenonderzoek, de resultaten van het DNA-onderzoek en de sectie in combinatie met de bekennende
verklaring van verdachte kan wettig en overtuigend bewezen worden dat verdachte zijn zoon door meerdere messteken om het leven heeft gebracht", aldus de officier van justitie in haar requisitoir.

Waarom de man zijn zoon heeft gestoken, is niet duidelijk geworden. De verdachte heeft er niets over gezegd en er waren geen directe getuigen.

Gelet op de rapporten en adviezen van deskundigen beschouwt de officier van justitie de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar. De verdachte vormt naar de mening van de officier en de deskundigen op dit moment nog altijd een gevaar. De TBS-maatregel met dwangverpleging is een passend
maatregel, die recht doet aan de ernst van het feit en aan de persoon van verdachte.

De officier: "Een levensdelict waarbij een jong kind slachtoffer is, waarbij een ouder de dader is, kent bijna altijd alleen maar verliezers. Maar het grootste verlies is voor de tienjarige jongen, hij had zijn hele leven nog voor zich."

Deel dit op

*