Opnieuw controle woonwagenkamp in Haarlem-Noord


Opnieuw controle woonwagenkamp in Haarlem-Noord

Laatste update:
12-05-2015 | 17:14

Haarlem - Voor de tweede keer in korte tijd controleerde gemeente, politie en partners vanmorgen het woonwagenkamp aan de Van der Aartweg in Haarlem-Noord op oneigenlijk gebruik van de openbare ruimte, de Basisregistratie personen, illegaal stroomgebruik en vermeende handel in vogels.

Tijdens de controle constateerde netbeheerder Liander dat bij een adres opnieuw sprake is van illegaal stroomgebruik. Dit adres is wederom afgesloten van alle stroom. De bewoner ontvangt hiervoor een boete en moet betalen voor een nieuwe aansluiting. Door de Nederlandse Voedsel- en Waren
Autoriteit, die ook bij de schouw aanwezig was vanwege vermeende illegale handel in vogels, is een vogel die niet in Nederland gehouden mag worden in beslag genomen.



De gemeente heeft geen strijdigheid met de Basisregistratie personen geconstateerd. De bewoners hebben zich tijdens de schouw zeer cooeperatief opgesteld en ook was te zien dat enkele eerder geconstateerde overtredingen zijn hersteld.



De naleving van wet- en regelgeving geldt voor alle Haarlemmers.Als men zich niet houdt aan de geldende wetten en regels werkt dat ondermijnend op de maatschappij. Ondermijning is een complex probleem dat deels zichtbaar en (groten)deels onzichtbaar is. Maar ondermijning raakt ons allemaal.