Onderhoud belangrijkste wegen en fietspaden


Sandra Steeghs

De gemeente Renkum heeft een plan van aanpak opgesteld voor het groot onderhoud van de wegverhardingen in 2015 en 2016.

De uitvoering is afgestemd op de actualisatienota Wegbeheer 2015-2016. Insteek is dat belangrijkste wegen en fietspaden met de hoogste prioriteit in de komende periode worden aangepakt.

Uitvoering

Ook in 2015 en 2016 ligt de nadruk op het herstel van het asfalt. Er wordt reparatiewerk verricht aan scheuren, die als gevolg van het verouderingsproces van het asfalt zijn ontstaan. In 2015 staan ook relatief veel onderhoud aan straatstenen en trottoirtegels van fietspaden en voetpaden op
belangrijke looproutes gepland. Een gedetailleerde planning van de werkzaamheden is op dit moment nog niet bekend, omdat de aanbesteding nog loopt. Wanneer de aannemer bekend is, stemt de gemeente met de aannemer af welke werkzaamheden in 2015 en welke in 2016 worden uitgevoerd.

Na de winterperiode (maart/april 2016) wordt het wegennetwerk opnieuw geinspecteerd. Op basis van deze analyse kunnen de prioriteiten in het uitvoeringsplan worden bijgesteld.

Werkzaamheden in 2015

In 2015 wordt in ieder geval het onderhoud aan de Hogenkampseweg in Renkum uitgevoerd. Deze werkzaamheden waren oorspronkelijk voor 2014 gepland. Ook is de herinrichting van de Nieuweweg in Renkum in voorbereiding. De bewoners van de Nieuweweg worden betrokken in het voorontwerp.

Wegwerkzaamheden in combinatie met ander werk

Enkele straten kunnen in 2015 worden meegenomen in geplande verkeersprojecten. Zo worden de Fonteinallee (bij kasteel Doorwerth) en een deel van de Koninginnelaan (bij Heelsum) meegenomen in het project Snelfietsroute Arnhem Wageningen. Het winkelgebied van de Utrechtseweg in Oosterbeek wordt
meegenomen in het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Arnhem Wageningen.

Planning

In 2015 en 2016 wordt in elk geval gefaseerd de Van der Molenallee in Doorwerth aangepakt. Ook de Kerklaan in Doorwerth staat op de planning. In Oosterbeek wordt de Valkenburglaan opnieuw geasfalteerd, het noordelijke gedeelte van de Toulon van der Koogweg opnieuw bestraat en het fietspad aan
de Schelmseweg opgeknapt. De rijbaan, fiets- en voetpaden van de Utrechtseweg in Renkum en Heelsum worden ook aangepakt en het Balijepad (fietspad) in Wolfheze.