Wandelen in het bos, praten over gevoelens

07-04-15

Wandelen in het bos, praten over gevoelens

EEN TRAGIKOMISCHE VOORSTELLING DOOR 13 JONGEREN

© Sarah Jonker

Onder de noemer TMJong maakt de Toneelmakerij elk seizoen een voorstelling met jongeren. Van 12 tot en met 16 mei 2015 spelen 13 jongeren van verschillende Amsterdamse middelbare scholen bij de Toneelmakerij de tragikomische voorstelling Wandelen in het bos, praten over gevoelens. Jorieke Abbing en Roeland Hofman (tekst en regie) baseerden het stuk op dilemma’s van tieners en schreven rond het thema 'ongemak'. Het is de vijfde editie van TMJong.

Talentontwikkeling

TMJong is een vast onderdeel binnen het werkgebied talentontwikkeling bij de Toneelmakerij. Niet alleen investeert het gezelschap intensief in professioneel talent; ook jongeren krijgen de kans om onder professionele begeleiding hun talenten te ontdekken en te laten te zien. TMJong is er primair voor scholieren van zogenaamde Toneelmakerijscholen: scholen met wie de Toneelmakerij een bijzondere band heeft. De Toneelmakerij werkt ieder jaar met hun leerlingen, het theaterprogramma wordt persoonlijk besproken met de cultuurcoördinator, er worden inspiratiemiddagen georganiseerd en materiaal gemaakt vanuit gerichte vragen van de school.

Wandelen in het bos, praten over gevoelens

De vijfde editie van TMJong ging in januari 2015 van start onder leiding van Jorieke Abbing en Roeland Hofman. Eerder maakten zij met TMJong de voorstelling Jagtlust/Smagtlust. Dit seizoen startte het traject met drie workshops op het gebied van tekst, regie, spel en dramaturgie van achtereenvolgend Liesbeth Coltof, Tjebbo Gerritsma en Paul Knieriem. Wandelen in het bos, praten over gevoelens werpt vragen op die iedereen ooit tegenkomt of is tegen gekomen: Hoe is het om jong te zijn? Hoe houd je je staande in een groep? Waarom zijn vriendschappen zo ingewikkeld? En waarom zeg je vaak het tegenovergestelde van wat je wilt zeggen?

© Ontwerp: Esther de Boer, Tekening: Sarah Jonker, Foto's: Toos Vos

tekst & regie Jorieke Abbing & Roeland Hofman spel Roxanne van de Wiel, Mirre Licht, Joëlle Grotendorst, Olivia de Ruiter, Cor Langerak, Juliëtte van Leeuwen, Renske Hubregtse, Mystha Mandersloot, Kasturi van der Werf, Dago Huygen, Zoë Jolink, Suus de Nies, Mattheus Webster visuals Caroline van Pagée stagiaire lichtontwerp Geartsje van der Zee speellijst

di 12 mei 20.00 Toneelmakerij

wo 13 mei 20.00 Toneelmakerij

do 14 mei 20.00 Toneelmakerij

vr 15 mei 20.00 Toneelmakerij

za 16 mei 20.00 Toneelmakerij

Kaarten à €10 zijn verkrijgbaar via reserveren@toneelmakerij.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 020 522 60 70 of op de avond zelf aan de deur.

TMjong heeft een fanclub. Hierin worden filmpjes, foto's en andere leuke updates gepost. Volg ons in het evenement op Facebook.