Bloeiende gagel en dotterbloemen langs Siepelveen, Zeegserloopje en Schipborgerdiep

Persbericht

Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Bloeiende gagel en dotterbloemen langs Siepelveen, Zeegserloopje en Schipborgerdiep

Dinsdag 12 mei organiseren het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa onder leiding van Nationaal Park gidsen een excursie langs het Siepelveen en het Zeegser loopje. De wandeling begint om 19:00 uur op de witte brug bij Restaurant De Drentsche Aa in Schipborg.

Het Siepelveen is een hoogveen-gebied met een groot ven waar vroeger turf gewonnen werd en dat omgeven is door zandverstuivingen met berkenbosjes en jeneverbes waaronder een van de grootste struiken van Nederland, beenbreek en vier soorten heide. De gagelstruiken rond het ven staan in deze tijd in volle bloei. Daarna gaat de wandeling verder langs het Zeegser loopje waar de dotterbloemen ook bloeien. Via het dal van het Schipborgerdiep voert de wandeling terug naar het bruggetje over het Schipborgerdiep.

Na afloop van de wandeling wordt een bijdrage voor het Drentsche Aa gebiedsfonds gevraagd. Geadviseerd wordt stevige waterdichte schoenen aan te trekken.

Datum: dinsdag 12 mei Startplaats: op de witte brug bij Restaurant De Drentsche Aa in Schipborg

Starttijd: 19:00 uur

Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het gebiedsfonds Drentsche Aa

Noot voor de redactie