Guus Hiddink reikt gouden stier Jupiler League uit

PERSBERICHT

Guus Hiddink reikt gouden stier Jupiler League uit

Zeist, 6 mei 2015

Op dinsdag 12 mei vindt voor de zevende maal de Jupiler League Gouden Stier Uitreiking plaats. Niemand minder dan bondscoach Guus Hiddink zal de uitreiking verzorgen van de prijs voor beste talent van het seizoen. Het beste talent, de beste speler, de beste trainer en de topscorer van het seizoen 2014/’15 ontvangen een gouden stier tijdens een feestelijke uitreiking op het Kasteel van Sparta Rotterdam. De presentatie is in handen van Viggo Waas en Peter Heerschop.

Gedurende het seizoen wordt per periode een bronzen stier uitgereikt aan de beste speler, de beste trainer, de topscorer én het beste talent. Deze spelers en trainers zijn automatisch genomineerd voor een gouden stier. De winnaars van de bronzen en gouden stieren worden gekozen door de hoofdtrainers en aanvoerders uit de Jupiler League. Genomineerd in de verschillende categorieën zijn:

Beste Speler

1. Alireza Jahanbakhsh (NEC Nijmegen)

2. Vincent Janssen (Almere City FC)

3. Joey Sleegers ( FC Eindhoven)

4. Johnatan Opoku (FC Oss)

5. Wildcard: Sjoerd Ars (NEC Nijmegen)

Beste Talent

1. Dean Koolhof (De Graafschap)

2. Vincent Janssen (Almere City FC)

3. Branco van den Boomen (FC Eindhoven)

4. Joey Sleegers (FC Eindhoven)

Beste Trainer

1. Jean-Paul de Jong (FC Eindhoven)

2. Fred Grim (Almere City FC)

3. Ruud Brood (NEC Nijmegen)

4. Wil Boessen (FC Oss)

Over de Gouden Stier Uitreiking

De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de twintig clubs uit de Jupiler League. In de categorie beste speler kan ook het Nederlandse publiek online een stem uitbrengen. De Gouden Stier voor topscorer van het seizoen zal vanzelfsprekend worden uitgereikt aan de speler met de meeste doelpunten achter zijn naam. Jupiler League teams die de finale van de Jupiler Play-Offs winnen en daarmee promoveren naar de Eredivisie ontvangen ook een Gouden Stier.