Financiele middelen beschikbaar voor innovatiestimulering in het logistieke MKB

12 mei 2015 Het kabinet en de regio's stellen in 2015 gezamenlijk ruim EUR 50 miljoen beschikbaar voor de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Het doel is innovatie bij MKB-ers uit de topsector logistiek te stimuleren. Vanaf 19 mei kunnen ondernemers voor deze MIT-regeling aanvragen indienen.

In de MIT Regio en Topsectoren werken het ministerie van Economische Zaken (EZ) en de regio's (provincies) samen met het doel om nationale en regionale instrumenten voor het stimuleren van innovatie zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen.

Heel concreet betekent dit dat ondernemers voor hun aanvraag ook bij een regioloket terecht kunnen en niet meer per se bij EZ in Den Haag hoeven aan te kloppen. Daardoor wordt het voor ondernemers toegankelijker en door de samenwerking tussen provincies wordt het bo-vendien eenvoudiger om over regionale grenzen heen te ondernemen. Kansrijke bedrijven krijgen dan sneller de kans om door te groeien.

De MIT regeling wordt beschikbaar gesteld via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De zogenoemde instrumentenkoffer kent de volgende instrumenten:

- Adviesprojecten

- Haalbaarheidsprojecten

- R&D-samenwerkingsprojecten

- Kennisvouchers

- TKI-Innovatiemakelaars en -netwerkactiviteiten.

Alle aanvragen voor genoemde instrumenten moeten passen in een van de volgende the-ma's:

1. Bundelen en modaliteiten (thema: Synchromodaal Transport)

2. (Inter-) nationale handel (thema: Trade compliance and control)

3. Samenwerken in en over de keten (thema: Cross chain control centers)

4. Service logistiek (thema: Service Logistiek)

5. Supply Chain Finance (thema: Supply Chain Finance)

De uitwerking van deze thema's is te vinden op de website van RVO.

Indienen:

De MIT Regeling gaat open op 19 mei. Meer informatie over de regeling en over de aan-vraagprocedure is te vinden op de website van RVO.