Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden mei 2015

12-05-2015

Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Hieronder een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in mei.

Nachtelijke werkzaamheden in de bouwkuip van de A9.

Aanbrengen van onderwaterbeton in de bouwkuip

Verlegging Loevesteinse Randweg en busbaan gereed

In mei wordt de laatste hand gelegd aan de verlegging van de Loevesteinse Randweg. Nadat eerder al de zuidbaan, busbaan en fietspad in gebruik zijn genomen wordt nu ook de noordbaan opengesteld. Daarna worden de bermen langs de verlegde weg afgewerkt en is de tweede mijlpaal van de negen mijlpalen van de omgelegde A9 in mei gereed.

Onderdoorgang Schipholweg

Op de plek van de nieuwe onderdoorgang Schipholweg zijn in de afgelopen periode damwanden en heipalen aangebracht en is er een bouwkuip ontgraven. In de nacht van 23 op 24 april is er met onderwaterbeton een bodem aangebracht. Het water is daarna uit de kuip gepompt, waardoor de aannemer in mei de zijwanden van de onderdoorgang kan bouwen.

Sloterwegviaduct

Van het nieuwe Sloterwegviaduct zijn de drie middensteunpunten inmiddels gereed. In mei worden de eerste liggers tussen twee steunpunten aangebracht. Deze liggers worden in een dag geplaatst. De aannemer maakt daarvoor gebruik van zwaar hijsmaterieel.

HOV-viaduct

Het huidige HOV-viaduct over de A9 bij de Cateringweg moet vervangen worden vanwege de bredere, omgelegde A9. Daarom bouwt de aannemer een nieuw viaduct. Na het heien van de funderingspalen is de aannemer in april gestart met de bouw van het middensteunpunt. In mei is dit steunpunt van het nieuwe viaduct gereed.

Verlengde fietstunnel

Bij de bestaande fietstunnel ter hoogte van de parkeerplaats bij Schiphol wordt het noordelijk deel van de tunnel aangepast en verlengd. In mei plaatst de aannemer de liggers op het verlengde gedeelte van de tunnel. Als de liggers op de verlengde steunpunten rusten, volgt de afbouw. De tunnel is naar verwachting in het najaar van 2015 klaar.

Meer informatie vindt u op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.