University of Central Lancashire vereenvoudigt onderzoeksadministratie met Unit4

Utrecht - 12. May 2015

De University of Central Lancashire (UCLan) gaat van start met Unit4 Award Management en Research Costing and Pricing. Deze oplossingen worden geintegreerd in het ERP-systeem Unit4 Business World, waar de universiteit al mee werkt. Met de nieuwe oplossing vereenvoudigt de universiteit haar complexe administratie, verbetert de rapportage en is het mogelijk om middelen toe te wijzen aan strategische onderzoeksdiensten.

De UCLan is een openbare universiteit in Preston en is met ruim 32.000 studenten de achtste universiteit van het Verenigd Koninkrijk.

Onderzoek is een belangrijk onderdeel van de missie van de universiteit. De UCLan werkt hierin veel samen met externe organisaties en andere opleidingsinstituten, zowel op lokaal, landelijk als internationaal niveau. Dankzij de software van Unit4 kan de universiteit kan vanaf nu accurate, actuele en transparante onderzoeksinformatie delen met deze partners.

Met Research Costing and Pricing kunnen onderzoeksinstellingen accurate kostenramingen maken en afspraken maken over de juiste prijzen voor subsidieaanvragen. Award Management vereenvoudigt het aanmaken, het beoordelen en het indienen van onderzoeksprojecten en subsidies, terwijl de medewerkers de activiteiten van begint tot eind beter kunnen beheren. Doordat de oplossing wordt geintegreerd met bestaande back office-oplossingen, voorkomt de universiteit doublures. Daarnaast is het eenvoudiger voor collega's om elkaars werk te evalueren via een workflow, wat leidt tot een grotere continuiteit binnen de aangeboden diensten. Door de flexibiliteit van de oplossing kunnen medewerkers van de universiteit zelf aanpassingen doen, zonder tussenkomst van IT-experts.

"Onderzoek is bijzonder belangrijk voor de universiteit, daarom streven we continu naar verbetering", stelt Alexis Holden, Head of UCLan Funding Development & Support. "Meer projecten, meer samenwerkingen en meer wet- en regelgeving zorgen voor meer administratie. We willen onze hoogopgeleide onderzoekers zo veel mogelijk vrij maken om zich te focussen op hoogwaardig onderzoek, in plaats van zich druk te maken om de administratie. De nieuwe oplossing zorgt voor een flinke administratieve lastenverlaging."

Bert van der Zwan, Managing Director van Unit4 Benelux: "We zijn erg trots op onze samenwerking met the University of Central Lancashire. Alle onderwijsinstellingen hebben te maken met grote veranderingen. Door een beter beheer en inzicht in administratieve taken, is het eenvoudiger om aan te passen aan veranderende omstandigheden."

Unit4 is de grootste aanbieder van administratieve oplossingen voor de onderwijsbranche in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse softwareleverancier heeft er ruim 300 onderwijsinstellingen als klant.

About the company

Unit4 is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Met ruim 4000 medewerkers wereldwijd genereert Unit4 een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro. Unit4 levert ERP, branchegerichte en best-in-class applicaties. Duizenden organisaties uit sectoren als zakelijke en publieke dienstverlening, onderwijs, non-profit, vastgoed, groothandel en financiele dienstverlening werken met business software van Unit4. Unit4. In business for people.