Btw-check van Webservices.nl ondersteunt internationale handel

Vanaf deze maand is de btw-check als nieuwe webservice beschikbaar. Als een btw-nummer wordt ingegeven in combinatie met het land, wordt direct aangegeven of dit nummer bestaat. Deze service is beschikbaar voor 28 Europese landen.

Noodzaak correcte btw-nummers in administratie

Voor Nederlandse ondernemers die zaken doen met internationale klanten, is het belangrijk om te checken of de klant een ondernemer is en dus beschikt over een btw-nummer. Is dat het geval, dan hoeft er geen btw gerekend te worden over de geleverde producten/diensten. Betreft de klant echter een particulier, dan is de geleverde dienst belast met de Nederlandse btw. Als bij controle van de administratie blijkt dat er door klanten onterecht geen btw is betaald, dan krijgt de leverancier een naheffingsaanslag opgelegd. Om dit soort problemen te voorkomen is het belangrijk om het btw-identificatienummer op voorhand te controleren.

Directe koppeling voor financiele software

De btw-check geeft direct inzicht in het bestaan van het nummer en is uitermate geschikt om als tool te integreren in software voor de financiele administratie. Hiermee ondersteunt het het proces van factureren. Binnen oplossingen van o.a. Exact, Afas , Unit4 en Reeleezee komt deze oplossing goed van pas. Een eenmalige integratie van de BTW-check in de gebruikte financiele toepassing zal elke nieuwe transactie controleren. Btw wordt waar nodig mee gefactureerd en weggelaten waar dit mogelijk is.

Btw-check onderdeel van groter geheel

De nieuwe btw-check maakt onderdeel uit van een groot arsenaal van nieuwe diensten op het gebied van bedrijfsinformatie die Webservices.nl ontwikkelt. Met de data vanuit het Handelsregister, Graydon en de wereldwijde database van Dun & Bradstreet zijn reeds vele services ontwikkeld om bedrijfsgegevens tijdens de invoer aan te vullen met alle gewenste data uit deze databases. De komende tijd komen zullen er naast de btw-check nog meer nieuwe oplossingen op B2B-gebied volgen.

Over Webservices.nl

Webservices.nl is al 10 jaar leverancier van oplossingen voor datakwaliteit. Alle webservices zijn erop gericht om toepassingen zoals websites, CRM en ERP beter te laten functioneren door data bij invoer te controleren en waar mogelijk aan te vullen met ontbrekende gegevens. Er zijn intussen meer dan 150 oplossingen: van internationale adressen, bedrijfsgegevens en kredietinformatie, tot financiele gegevens, vastgoedinformatie en voertuigdata. Met meer dan 2.000 klanten worden de diensten van Webservices.nl dagelijks door meer dan 20.000 mensen gebruikt.