Tweede masteropleiding Defensieacademie erkend

Nieuwsbericht | 12-05-2015 | 13:30

De opleiding European Joint Master's in Strategic Border Management (EJMSBM) is gisteren erkend. De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) certificeerde de tweede masteropleiding van de Nederlandse Defensie Academie.

Al ruim 2 jaar werken de Faculteit Militaire Wetenschappen van de NLDA en Koninklijke Marechaussee in EU-verband aan de ontwikkeling van een gezamenlijke masteropleiding voor strategisch grensmanagement. Het initiatief daarvoor komt van het EU agentschap Frontex.

De opleiding werd in december 2014 door een onafhankelijke commissie van internationale experts positief beoordeeld. Die concludeerde destijds al dat de opleiding van universitair niveau is. Het uiteindelijke besluit tot positieve accreditatie van de EJMSBM door de NVAO betekent dat de opleiding in september 2015 van start gaat.

Accreditatie

De NLDA werkt voor de nieuwe opleiding samen met instellingen voor hoger onderwijs uit Estland, Letland, Litouwen en Spanje. De opleidingen vormen een internationaal consortium dat de opleiding bestuurt en de Joint Degrees uitreikt.

Studenten

De master is bedoeld voor officieren van de KMAR en politie en vergelijkbare Europese grensbewakingsorganisaties zoals de Guardia Civil, Police Nationale en Carabinieri waarmee Frontex samenwerkt. De EU-landen sturen jaarlijks 1 tot 3 studenten naar de opleiding.