Sandd behaalt FIRA Brons certificaat voor duurzaamheid

Sandd heeft recentelijk het FIRA Brons certificaat behaald. Het certificaat is toegekend aan Sandd na verificatie van de geboden mvo-informatie. De certificering maakt het makkelijker voor inkopers en leveranciers van Sandd om duurzaamheidsprestaties te beoordelen.

Certificering

FIRA verifieert mvo-informatie van bedrijven en instellingen en maakt daarmee mvo bespreekbaar op basis van betrouwbare gegevens. Door de werkwijze van FIRA is de rating een onafhankelijke externe toets op de geloofwaardigheid van de duurzaamheidsclaims van bedrijven. Voor de toetsing van Sandd zijn documenten, systemen, best practices en projecten bestudeerd. Maarten Poels, CCO van Sandd: "Mensen maken het succes van Sandd en daarom zijn we zuinig op ons personeel. We creeren kansen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en houden bij onze bedrijfsvoering ook oog voor het milieu. Het brons certificaat is voor ons een bevestiging dat onze inspanningen op dit gebied worden gezien en gewaardeerd."

Brons

Het Brons certificaat is de eerste stap in de certificering door FIRA. Dit niveau geeft aan dat de organisatie is toegewijd aan duurzaamheid. De acties die op dit vlak worden genomen moeten zichtbaar zijn en op de toekomst gericht. De onderdelen worden elk jaar opnieuw getoetst. Een passage uit het rapport: "We complimenteren Sandd met haar inspanningen om werkgelegenheid te creeren voor kwetsbare groepen en met haar CO2-neutrale postbezorging." De overige niveaus zijn zilver (inventarisatie), goud (management) en platina (implementatie).

Over FIRA

FIRA (Firmus Agnitio) is een mvo-kennismakelaar en biedt zekerheid in duurzaamheid. FIRA zorgt ervoor dat ondernemers gemakkelijker duurzame keuzes kunnen maken die aansluiten bij hun bedrijfsstrategie. De onafhankelijk positie van FIRA biedt de klanten en stakeholders van Sandd de zekerheid dat onze strategie en prestaties op het gebied van duurzaamheid betrouwbaar zijn (www.fira.nl). FIRA is in 2011 gestart en er zijn inmiddels ruim 200 organisaties aangesloten.

Over Sandd

De postbezorger van zakelijk Nederland verbindt haar klanten door met slimme logistieke oplossingen producten en informatie te verbeteren en bezorgen waardoor zij meer bereiken. Het betreft geadresseerde post, zoals magazines, direct mail en bankafschriften. Sandd innoveert met vernieuwende diensten op het gebied van adresanalyses, doelgroepselecties en online printservices. Sandd (www.sandd.nl) bestaat sinds 2001 en heeft met 750 miljoen poststukken een marktaandeel van ruim 22%.