Rijkswaterstaat verwacht drukke woensdagavondspits vanwege Hemelvaart

12-05-2015 | Rijkswaterstaat Verkeer- en Watermanagement | persbericht

Weggebruikers moeten rekening houden met een drukkere woensdagavondspits vanwege Hemelvaart. Rijkswaterstaat verwacht dat de avondspits eerder op gang komt en de files langer zullen zijn dan de gebruikelijke 150 kilometer op een woensdagavond. Vorig jaar stond de avond voor Hemelvaart 434 kilometer file als gevolg van drukte, ongevallen en slecht weer. Een combinatie van woon/werkverkeer en recreatieverkeer vanwege het lange weekend zijn de oorzaak van extra verkeersdrukte.

Drukte op en langs grensovergangen Duitsland

Ook in Duitsland is Hemelvaart een nationale feestdag. Voor vrachtwagens zonder ontheffing geldt donderdag 14 mei een rijverbod in Duitsland. Hierdoor kan het bij de grensovergangen met Duitsland drukker zijn dan normaal. Rijkswaterstaat houdt alle grensovergangen goed in de gaten en zal, in samenwerking met politie, maatregelen treffen als dat nodig blijkt te zijn. Parkeren op de vluchtstrook is niet toegestaan, dus het vrachtverkeer wordt bij de grensovergang met borden geinformeerd waar men kan parkeren. Vrachtwagenchauffeurs worden opgeroepen de aanwijzingen voor parkeren, via borden boven en langs de weg, op te volgen. Automobilisten moeten rekening houden met zeer volle parkeerplaatsen in de buurt van de grens.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden en goed voorbereid op weg te gaan.