Getrainde raadsleden in Noord-Holland

DEN HAAG - Raadsleden in Noord-Holland kunnen zich via de nieuwe Raadsacademie inschrijven voor effectieve trainingen. De gemeente Hollands Kroon biedt deze academie aan in samenwerking met de gemeenten Schagen, Heerhugowaard, Opmeer, Langedijk en Den Helder.

Raadsleden krijgen bij deze gemeenten zelf de mogelijkheid om zich in te schrijven voor competentie- en vakgerichte opleidingen en trainingen. `Het is voor ons als raadsleden belangrijk om steeds kennis op te doen en je als raadslid verder in materie te verdiepen', aldus Peter Couwenhoven, LADA-raadslid in de gemeente Hollands Kroon.

Kosten

Door de onderlinge samenwerking tussen de zes gemeenten in de Raadsacademie wordt er bespaard op de kosten. Ook wordt de vraag naar kennis gezamenlijk uitgezet. De Raadsacademie kent een proefperiode van een jaar.

Voor wie het hele nieuwsbericht van de gemeente Hollands Kroon wil lezen, doet dat door hier te klikken.

Raadslid.Nu ondersteunt raadsleden ook bij de keuze welke training of opleiding te volgen via de recent uitgebrachte Opleidingengids. Voor leden van Raadslid.Nu die de gids niet hebben ontvangen, is de Opleidingengids via de leden-inlogaccount in te zien en te downloaden op de website van Raadslid.Nu: www.raadslid.nu

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 12 mei 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu