Innovatiecompetities dagen bedrijven uit

Nieuwsbericht | 12-05-2015 | 17:00

Hoe is toegangscontrole slimmer en veiliger te organiseren? Dat is het onderwerp van de Veiligheids Innovatie Competitie 2015. Het midden- en kleinbedrijf wordt uitgedaagd om met nieuwe, originele ideeen te komen. Aanmelden kan via www.tenderned.nl.

Opleiden en trainen binnen de krijgsmacht.

De belangstelling voor de competitie is groot. Ongeveer 100 bedrijven kwamen vandaag voor een informatiebijeenkomst naar de Kromhoutkazerne in Utrecht. Voor de ministeries van Defensie en Veiligheid en Justitie is de wedstrijd een manier om nieuwe oplossingen te zoeken voor veiligheidsvraagstukken. De winnaar krijgt EUR200.000 om zijn voorstel te ontwikkelen.

Vorig jaar won het bedrijf Embedded Acoustics met het concept voor een Personal Data Recorder. Dit apparaat op het uniform van een hulpverlener toont achteraf wat er is gezegd of gedaan.

Defensiethema

Ook het midden- of kleinbedrijf dat de gelijksoortige Defensie Innovatie Competitie wint, kan rekenen op EUR200.000. Het thema voor 2015 is opleiden en trainen bij Defensie. Hoe breng je dat op een nog hoger plan?

In 2013 was het thema `de militair van de toekomst'. Winnend concept was een trillend vest waarmee de militair zonder kompas of GPS voelt welke richting hij op moet. Vorig jaar schreef Defensie geen innovatiecompetitie uit.

Investeren

De krijgsmacht blijft investeren in kennis en innovatie. Dit gebeurt internationaal door meer samenwerking met andere krijgsmachten. Nationaal zoekt Defensie steeds meer aansluiting bij partners uit industrie, kennisinstituten en bedrijfsleven.