AFRONDING HERFINANCIERING

PERSBERICHT

AFRONDING HERFINANCIERING

Royal Reesink N.V. (“Reesink”) heeft vandaag de herfinanciering met ABN AMRO Bank, Rabobank, Commerzbank en BNP Paribas afgerond.

De nieuwe financieringsfaciliteit vervangt de 3-jaars financiering met ABN AMRO Bank, Rabobank en Commerzbank die zou eindigen in oktober 2015.

De overeengekomen financieringsfaciliteit bedraagt € 140 miljoen en heeft een looptijd van vijf jaar. De faciliteit bestaat uit een langlopende lening van € 35 miljoen (aflossing 10% per jaar) en een kredietfaciliteit van € 105 miljoen. In deze faciliteit is rekening gehouden met de groeistrategie van Reesink, zowel autonoom alsook door acquisities. Daarnaast voorziet de faciliteit in een aflossing van de achtergestelde converteerbare obligatielening van Pon Holdings aan het einde van de looptijd van deze lening. Onder de nieuwe faciliteit is de toegestane Net Senior Debt/EBITDA ratio maximaal 3,0 (halfjaarlijkse toets). Verder dient de interest coverage ratio minimaal 4,0 te bedragen. De verstrekte zekerheden zijn nagenoeg gelijk gebleven.

Dit persbericht verschijnt in de Nederlandse en Engelse taal. In geval van strijdigheid tussen de Nederlandse en Engelse versie zal de Nederlandse versie prevaleren

Profiel Royal Reesink

Royal Reesink focust op twee segmenten: Reesink Equipment en Reesink Industries.

In Reesink Equipment zijn al onze bedrijven actief als distributeur van diverse A-merken en/of voeren sterke concepten voor de land- en tuinbouw, landschappelijk onderhoud, material handling, grond-, weg- en waterbouw. De producten worden of via dealers of rechtstreeks geleverd aan agrariërs, loonwerkers, groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, gemeentes, overheden, waterschappen, bosbouwers en klanten in de logistieke branche die actief zijn in de sectoren food, non-food, industrie, overslag (havens), agri en GWW-sector.

In Reesink Industries zijn onze bedrijven actief als distributeur van (bewerkt) staal, persoonlijke beschermingsmiddelen en hydraulische componenten/systemen. In dit segment vindt levering met name plaats aan staalbouwers, constructiewerkplaatsen, installatiebouwers, technische groothandels, offshore en scheepvaartindustrie, machinefabrikanten en de agro-industrie.

Zie ook: royalreesink.com